23948sdkhjf

Kraftig utvikling på Voss

Tøffe tider til tross, familiebedriften Gjeraldstveit Mekaniske AS har de siste årene opplevd en kraftig vekst. Hemmeligheten ligger i kombinasjonen av en bred produktportefølje, flinke medarbeidere, gode prosesser og et velutstyrt verksted.

Gjeraldstveit Mekaniske er kjent for å levere kundespesifikke produkter. Foruten trapper, rekkverk, balkonger, overbygg, glasstak og skilt leverer bedriften også alt mulig av stålkonstruksjoner. I tillegg utføres feilsøking og reparasjon på maskiner, både mekanisk, hydraulisk og elektrisk. For å holde orden på alt som skal gjøres i de ulike oppdragene har Gjeraldstveit Mekaniske laget et eget fabrikksystem godkjent i henhold til gjeldene forskrifter.

- Vi produserer og installerer alle typer stålkonstruksjoner både inne og ute – små og store prosjekt. Vi legger vekt på at alle våre leveranser skal holde høy kvalitet og er NS-EN-1090-1 godkjente i utførelsesklassene EXC1 og EXC2, erklæring av produktegenskaper: ZA.3.4 (Metode 3a). Dette betyr trygghet for kundene våre. Vi har utstyret og kompetansen som sikrer et godt resultat, sier Narve Gjeraldstveit, daglig leder i familiebedriften.

Historien

Arne Gjeraldstveit kjøpte i 1972 firmaet fra Smed Bystøl etter å ha arbeidet der i 13 år. Firmanavnet ble da Arne Gjeraldstveit Mekaniske. Virksomheten utførte oppdrag både for private og offentlige kunder og skiftet navn igjen i 1998, og ble da til Gjeraldstveit Mekaniske AS.

- Vi tar fortsatt oppdrag fra både private og offentlige, og samarbeider både med lokale entreprenører og større riksentreprenører, forklarer Narve og fortsetter:

- Gjeraldstveit Mekaniske AS er forhandler på Vestlandet for Jotne Ankers (Jotne Industrier) som er landets største og mest erfarne produsent av trapper og rekkverk. Produktene er i hovedsak alle typer trapper, rekkverk, balkonger, gitterrister, gittertrinn og andre beslektede produkter.

Kraftig utvikling

Til tross for tøffe tider tjener Gjeraldstveit Mekaniske penger, selskapet har en god bunnlinje. Hva er suksessoppskriften?

- Under de siste årene med krise i oljesektoren har vi merket kraftig konkurranse, men det mange faktorer som leder til suksessen vår. Som nevnt har vi mye å skilte med, ikke bare at vi produserer alt mulig i verkstedet, men det er en helhet i det vi gjør, alt fra å være lærebedrift til å ha fagfolk innen engineering, maskinfag, mekatronikk og automasjon på huset. Dessuten passer vi på at vi har de riktige sertifiseringene. Dessuten skader det ikke å ha et godt rykte, svarer bedriftslederen med et bredt smil.

- Vi har lagt mye arbeid i å være sertifisert der det er viktig, eksempelvis har vi utdannet vår egen sveisekoordinator som vi også leier ut. Disse tingene er viktig for oss slik at vi hele tiden ligger i førersetet, forteller Narve.

Nytt verksted

I 2016 bygde Gjeraldstveit Mekaniske AS nytt energibygg med funksjonelle produksjon- og kontorlokaler på til sammen tusen kvadratmeter. Maskinparken ble oppgradert og i dag kan bedriften produsere relativt store konstruksjoner i egen verkstedhall.

Her finner vi blant annet et Ficep boresenter som borer, freser, gjenger og merker.

Langs langveggen står et 2x4 meter Durma plasmabord med 260 A plasmakilde. Maskinen har tre bearbeidingshoder: et 5-akset plasmaskjærehode, et 2-akset gasskjærehode og en bor-gjenge-enhet. Et par kantpresser og en slipemaskin står i hjørnet av verkstedet. Langs kortsiden er det sveiseavdeling. Det er luftige lokaler med plass til montering av relativt store konstruksjoner.

- Vi har lagt vekt på arbeidsflyt og å holde verkstedet i orden. Arbeidsmiljøet er viktig for oss så vi har investert mye i miljøteknologi, sier Narve.

Eget liftfirma

Den store aktiviteten førte med seg stort behov for å leie blant annet løftemaskiner.

- Du vet, når man skal montere eksempelvis rekkverk, balkonger og trapper blir det fort behov for kran og lift. Etter hvert begynte vi å regne på om det var like greit å drive et eget utleiefirma, så vi startet opp Voss Liftutleige AS for et år siden, forklarer Narve.

I tillegg til lifter tilbyr selskapet også utleie av anleggsmaskiner som kompressorer, komprimeringsutstyr, boreutstyr, kappemaskiner og minigravere. Som om dette ikke var nok disponerer selskapet også kran og lastebiler.

- Dette har vært en spennende satsing for oss, og vi ser synergier mellom våre to selskaper, konkluderer Narve Gjeraldstveit.

For mer informasjon se: www.gjeraldstveit.no og www.vossliftutleie.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063