23948sdkhjf

Flexiform produserte OL-studio på en måned

Når tiden er knapp er det godt å ha en verktøyleverandør som kan finne en god løsning. Crown kom Flexiform til unnsetning da det gjaldt som mest.

Når disse linjer leses, er mange av oss akkurat i ferd med å komme til hektene etter utallige timer foran fjernsynet, hvor vi har heiet frem norske utøvere i sin jakt på edle metaller. Mange av oss har hastet hjem fra jobb, og sett dagens (og nattens) høydepunkter på TV Norge. Disse har blitt presentert fra et nytt og svært spesielt studio.

I slutten av november ble Flexiform kontaktet av TV Norges eier Discovery channel angående kanalens nye sportsstudio på Økern. Dette skulle være et iøynefallende studio for OL-sendingene, men skulle etterpå kunne benyttes til andre sportsarrangementer.

Belysning en utfordring

Flexiform satte i gang produksjonen medio desember. Plattingen ble snekret, parkettlagt led-lys integrert, ved hjelp av et lokalt snekkerfirma. Hexagonene i bakveggen ble frest ut i forskjellige materialer og tykkelser. Studioet er utformet som en stor «U», og veggene er belyst bakfra med LED og spesiallamper. Daglig leder, Tor Gunnar Andresen, forteller at belysningen var en stor utfordring, her er det mange hensyn å ta i forhold til skygger, riktig fargegjengivelse og ikke minst; at det skal fungere på skjermen hjemme i stua.

Hurtig verktøyløsning

De særegne bordene har blitt lagt godt merke til. Disse har blitt laget i henholdsvis DuPont Corian og Akryl. Corian er et materiale som det er lett å frese i, men det sliter mye på verktøyene. Foruten å være kostbart, er det altfor tidkrevende å bytte verktøy til stadighet når man er i tidsnød. Verktøyleverandøren Crown satt på løsningen. De kunne levere en-skjærs spiralfreser med et helt nytt belegg. Dette belegget er opprinnelig utviklet for å frese aluminium uten smøring, da friksjonen mellom skjær og overflate er redusert til en tredjedel.

Det ble lite juleferie på Flexiforms ni ansatte, og de måtte også leie inn tre eksterne for å komme i mål. Dog ble det et godt resultatet, og det er jo bare vinter-OL hvert fjerde år, men jul er det hvert år.

For mer informasjon se: www.flexiform.no og www.crown-norge.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093