23948sdkhjf

Tysk-japansk suksess fortsetter

| Av Redaktionen | Tips redaksjonen om en historie

DMG MORI øker markedsandelene og melder om gode resultater for 2017 – en perfekt ramme rundt den årlige husmessen i Pfronten der det i år ble stilt ut 70 maskiner.

Når DMG MORI inviterer til åpent hus i Pfronten blir det alltid liv og røre, særlig når 8500 kunder og samarbeidspartnere samt fagpresse møtes over en ukes tid. Denne årlige begivenheten blir bare mer og mer populær og den norske deltakelsen var på over 70 personer.

- Vi har fått massiv respons fra norske kunder og har solgt noen maskiner denne uken, uttaler Ramin Safavi, daglig leder i DMG MORI Norway AS.

Verdenspremierer

Maskinregisteret møter ham i en av utstillingshallene der det 5-akse maskineringssenteret NTX 3000 har verdenspremiere.

- Dette er en kompakt maskin med en ny type verktøyveksler som er meget rask. Maskinen er den første med CELOS som er integrert med Siemens styringssystem. Dette er noe markedet lenge har etterspurt, sier Ramin og fortsetter:

- Den nye kompakte spindelen gir større arbeidsområde og med nedre turret med Y-akse får du en maskin som kan kjøre simultant. En annen nyhet er at vi kommer til å starte med DMG MORI finans, en tjeneste som gir operativ leasing. Kunden betaler for bruken av maskinen, forteller Ramin Safavi, før han må i kundemøte.

I løpet av 2018 vil DMG MORI komme med totalt 13 nye maskiner. Nye maskiner til tross, det er en pågående prosess å få ned antall maskinmodeller fra rundt 300 til rundt 130.

Mye nytt fra Pfronten

Når man besøker DMG MORI på åpent hus i Pfronten er det alltid med store forventninger. Det er lett å la seg imponere når en av verdens største maskinprodusenter viser hva de er gode for. Ikke bare er dette arrangementet en av Europas største sponfraskillende utstillinger med et utstillingsareal på 8.500 kvadratmeter, men det er altså full produksjon mens tusenvis av besøkere får omvisning samtidig.

En av nyhetene er at det tysk-japanske konsernet har besluttet å utvide produksjonskapasiteten i Pfronten. Dette er lenge etterlengtet fordi det knyttes stolthet å produsere maskiner i verdensklasse i den lille landsbyen ved foten av alpene.

Når pressekonferansen endelig er i gang stiller både sjefen for den tyske delen av DMG MORI-konsernet, Christian Thönes og konsernsjef Masahiko Mori på en scene foran et hundretalls internasjonale journalister.

Under den timelange presentasjonen viser de produktnyheter og nyheter om konsernets fremtid.

Digitalisering i fokus

Under fjorårets bransjemesse EMO i Hannover, var det fokus på digitalisering og Industri 4.0. Mange maskinprodusenter hadde laget gode presentasjoner, men få kunne virkelig vise til en helhet innen emnet. DMG MORI er en av maskinprodusentene som har tatt digitalisering på alvor. Dette blir synlig gjennom DMG MORIs egne programvarer med CELOS i sentrum. CELOS er et app-basert styringsverktøy med mange funksjoner, eksempelvis valg av emne, produksjonsplanlegging, simulering, maskinstyring, arbeidsflyt, vedlikeholdsplanlegging, prosess- og maskinovervåking og mye mer. Så langt er det 26 apper, og det kommer flere på løpende bånd loves det fra sjefene.

I tillegg til CELOS integreres et åpent system som digitalt binder flere selskaper sammen, dette heter ADAMOS og står for ADAptive Manufacturing Open Solutions.

- ADAMOS er en viktig del av vår «Digitaliseringsvei», da vi har mer kontroll over digitaliseringsprosessen og er i stand til å aktivt forme det og den strategiske betydningen av Industrial Internet of Things-initiativet, understreker Holger Rudzio, leder av DMG MORI Software Solutions, og fortsetter:

- Mens DMG MORI selvstendig utvikler en plattformbasert forretningsmodell, samarbeider ADAMOS GmbH innen den nødvendige IIoT-infrastrukturen, på grunnleggende programvare og digitale produkter, samt tilgjengeligheten av data-baserte tjenester.

- Kjernen i det globale ADAMOS-initiativet er å utvikle den digitale fremtiden for maskinteknikk i en allianse av likeverdige. Vi vil i fellesskap bestemme regler for digital produksjon i et tverrfaglig samarbeid. Dette er den eneste måten industrielle selskaper kan unngå risikoen for å inngå et avhengig forhold med programvarefirmaer eller store internettforetak, er Rudzios appell. DMG MORI jobber på ADAMOS med sterke partnere som Dürr, Zeiss, ASM, Engel og Software AG. Andre partnere vil følge.

Automasjon på alle maskiner

Gjennom samarbeidet med det tyske automasjonsfirmaet HEITEC har man etablert DMG MORI HEITEC. Målsettingen er at alle maskiner som leveres fra DMG MORI skal ha automasjonsutstyr i en eller annen form; palettvekslebord, automatisk paletthåndteringssystem eller robothåndtering. Dette vil, sammen med omfattende digitalisering, redusere ledetider og kostnader og på den måten gjøre kundene mer konkurransedyktige.

Kraftig økning innen additiv produksjon

DMG MORI forventer i år å selge 100 maskiner av typen Lasertec 30 SLM som er en additiv metallprinter med pulverseng og lasersintring. Kundene av denne maskinen finnes hovedsakelig i Tyskland, Japan og USA. Brukerne er spesielt medisinsk sektor, verktøybyggere og prototypbyggere.

DMG MORI har lagt jeg i sælene for å gjøre bruken av additiv produksjon så enkel som mulig og leverer nå programvare der alle prosesser er sydd sammen, fra 3D-modell via DAP til varmeberegning, videre til lasersintremaskinen. Digitale data følger med fra metallprinteren over til maskineringssenteret og gjør det enkelt å sette opp den printede komponenten for maskinering.

- Vi forventer en kraftig økning i salg av additive maskiner, understreket Masahiko Mori.

Økt fokus på kundeservice

Som et ledd i satsingen på sterkere kunderelasjoner har DMG MORI overtatt WERKBLiQ, et IT-selskap innen maskinovervåking og vedlikehold.

- Vi ønsker å være en totalleverandør av både maskiner og tjenester som gjør at våre kunder opplever problemfri produksjon. Derfor er satsingen på vedlikehold viktig all den tid godt vedlikeholdte maskiner er god økonomi. Med WERKBLiQ får du full kontroll på maskinvedlikehold, reservedeler og dokumentasjon, uttalte Christian Thönes.

Det tysk-japanske konsernet øker antall serviceteknikere og garantitiden for nye spindler er 36 måneder. Et nytt webkamera er et ledd i å forenkle fjernhjelp gjennom det såkalte Netservice 4.0.

- At vi nå selger maskinen direkte til våre kunder gjennom våre egne salgsselskaper rundt om i verden muliggjør at vi i prinsippet kan levere alt til våre kunder. Vi snakker om alt av verktøy, spenn- og festeteknologi, måleutstyr, periferiutstyr og automasjon. Vi jobber for at kundene våre skal ha det beste, konkluderer Thönes.

For mer informasjon se: www.dmgmori.com

Hold deg oppdatert med Maskinregisteret
Kommentarer (0)
Forsiden akkurat nå

Vention – lag din egen fabrikk på web

Ny eier av WiTö Stainless investerer i Salvagnini fiberlaser

Nor-Swiss lanserer Xebec Technology for grading og polering

God påmelding til SMART industri 2021

Ny Generalsekretær/daglig leder for NSF

Nyhetsbrev

iTec blir forhandler av TiPTiG europe

Maskinagenten AS – ny maskinforhandler med mye erfaring

Monitor satser i Norge

Fein med effektiv og trygg fjerning av støv når du sliper

Ny LVD kantpresse på plass hos Smed T. Kristiansen

Wica Cold investerer i ny fiberlaser fra Salvagnini

Wiha’s elektrisk skrutrekker SpeedE i ny utgave

TMTS 2020 blir virtuell, neste fysiske utstilling i 2022

Meidell leverer Emco til Stålesen Mek. Verksted

Reduserer kostnader med høyhastighetsproduksjon

Soraluce styrker Mecvil-verkstedet med en 16-meters fresemaskin

Åpner nytt marked for Jæren Maskinering

Rainpower satser på Strub skjærevæske

Norwegian Tools feirer 30 år

Wictus med Hyundai Robotics

Migma gjør jobben lettere og sikrere

Rengjøringsservietter får NSF godkjenning

Maskininvesteringer gir Depro flere fortrinn

Avgradingsmaskin gir store besparelser

Refleksjoner rundt vår rolle innenfor norsk industri i 2020 og årene fremover!

Se alle Bedriftenes egne nyheter

Send til en kollega

0.125