23948sdkhjf

Amada tilbyr 20-tonn stansekraft i fullformat

For å hjelpe produsenter innen platebearbeiding med å etablere seg innen fullformatmarked med en konkurransedyktig investering, har Amada lansert sin første 20-tonns stansemaskin med et arbeidsområde på inntil 1500 mm.

Den nye servoelektriske Amada AE2610NT er utviklet for å kunne erstatte hydrauliske maskiner i mindre format (1 250 mm) og samtidig øker den maksimale verktøystørrelsen til E-stasjon (114,3 mm), noe som tidligere kun var tilgjengelig på 30-tonns modeller. Dessuten er 45-stasjonsrevolveren helt kompatibel med mange Amada-maskiner fra tidligere generasjoner, inklusiv utvalgte VIPROS- og PEGA-modeller, noe som minimerer forstyrrelsen som er involvert ved en oppgradering.

Sømløs oppgradering

Den høye kvaliteten på Amada-maskiner betyr, ifølge produsenten, at de er bygget for å vare. Som et resultat fortsetter mange tilfredse Amada-kunder å kjøre stansemaskiner som ble installert for 15 + år siden. Selv om det fortsatt er pålitelig, har stanseteknologi avansert betydelig, og fordelene med AE-2610NT er vanskelige å ignorere.

Med hydrauliske stansemaskiner i mindre format er mange produsenter begrenset av detaljstørrelse og lavere materialutnyttelse, mens vedlikeholdskostnadene sannsynligvis vil være høyere på grunn av større maskinkompleksitet. Verktøystørrelse er en ytterligere begrensning. Imidlertid kan alle disse problemene løses med den nye AE-2610NT.

- AE-2610NT, som er vår første stansemaskin i fullformat, er designet for å fungere effektivt sammen med 3000 x 1500 lasermaskiner, sier salgsdirektør Steve Basford, og fortsetter:

- Siden vi har mer enn 30.000 stansemaskiner i markedet, har vi sørget for at revolverlayouten er kompatibel med mange eldre hydrauliske Amada-modeller, slik at maskiner kan sømløst oppgraderes.

Rask verktøyveksling

Alle som eier en eksisterende 20-tonn stansemaskin, Amada eller et annet merke, får økt konkurransekraft med AE-2610NT. Det får også alle andre som driver firma innen platebearbeiding og som produserer i tynne plater med eller uten forming. Typiske eksempler hvor AE-2610NT passer perfekt er produksjon av emner til butikkinnredning, elektronikk, telecom, belysning, arkitektur og for underleverandører. Maskinen er, ifølge produsenten, en perfekt match med en 3000 x 1500 laser.

Bortsett fra bearbeidingsområde på 1500 mm, har AE-2610NT i tillegg den 45-stasjonskompatible revolveren og verktøystørrelse opp til E-stasjon mange funksjoner og egenskaper som finnes på mer avanserte Amada-stansemaskiner. Hovedrollen blant disse er den massive Amada-revolveren (120mm) og portalrammen, som bidrar til større nøyaktighet samt økt levetid for verktøy og maskin. I sin tur betyr disse designfunksjonene at produsenter kan nyte en bedre avkastning, redusere skrap og verktøykostnader, noe som fører til redusert kostnad per del og forbedret fortjeneste. Dette støttes videre av maskinens «trippel track» revolver, som tilbyr raske 0,5 sekunders verktøyendringer for å minimere behandlingstid.

AE-2610NT tilbyr også energieffektiv elektrisk servodrivesystem, et børstebord for å unnvike riper og eliminere sekundære operasjoner, vertikalt flytende plateklyper for å redusere frimerkesnitt og den brukervennlige nettverkstilkoblede AMNC-styringen. Disse maskinattributtene støttes av hurtigjustering med NEXIII-verktøy for raskere vedlikehold, et smøresystem med Air Blow for økt levetid på verktøy og vakuumdyner for redusert sluging.

For mer informasjon se: www.amada.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078