23948sdkhjf

Brukermøte på Gardermoen 17. -19. april

Med sine 160 medlemsbedrifter rundt om i Norge samler Numerisk Brukerforening – NBF – over 100 deltakere til sine Brukermøter. Den 17. og 18. april i år er det ny samling, denne gangen på Quality Airport Hotell Gardermoen. Nedenfor kan du se hva du har i vente.

Mye tyder på at det nå ser lysere ut for norsk industri enn de siste årene. Det meldes om produksjonsoppgang og det forventes økt ordretilgang.

- Under erkjennelsen av at kunnskap, kompetanse og teknologi er viktig i en slik setting ønsker Brukermøte denne gangen å løfte blikket, og har valgt hovedtema knyttet til innovasjon og utvikling, sier Leif Estensen, sekretær i NBF, og fortsetter:

- Vi føler at et slikt overordnet tema i disse tider og fremover er spesielt aktuelt å debattere. Det gjelder seg omstilling, nye muligheter, intelligente verktøy, digitalisering, og nye læringssentre for innovasjon og produksjonsteknologi. Leverandørens Time tar for seg tre hovedtema som gir status og belyser muligheter med bruk av ny teknologi for økt industriell konkuranseevne.

Program dag 1

Tirsdag 17. april stiller industrigründer og tidligere eier og leder av Frank Mohn AS, Trond Mohn med innlegget: Det verdiskapende Norge. Om utvikling, omstilling, muligheter og industriell konkurranseevne.

Instituttleder Stefan Fölster, Reforminstitutet, Stockholm foredrar med tittelen «Nye jobber og muligheter i Norge i kjølvannet av den digitale revolusjon.

Etter lunsj vil Kjell Lerøy, daglig leder av K. Lerøy Metallindustri AS snakke om «Våre erfaringer med nødvendige omstillinger i disse tider».

Han etterfølges av Anders N. Dahlgren, driftsdirektør i HTS Maskinteknikk AS, som holder innlegget «Digitalisering og avansert produksjon«.

Avdelingsleder Jörgen Hägglund i Sandvik Coromant AB snakker om «Intelligente verktøy som en viktig del av Industri 4.0».

Etter kaffepausen er det Leverandørens time med tre temaer:

1) «Verktøymaskiner og smart produksjon», Inge Brigt Aarbakke, Aarbakke AS.

2) «Verktøy og måling». Hans Etzner, Renishaw Scandinavia AS.

3) «Additiv produksjon». Håvard Gundersen, Zenith Systems AS.

Etter pausen med kaffe og forfriskninger blir det presentasjon av NMCT. Et nasjonalt senter for læring og innovasjon med fokus på avansert produksjon, av Tor Giæver og Ottar Henriksen. SINTEF Raufoss Manufacturing AS.

Deretter blir det presentasjon av MIL Lab. Et senter for innovasjon, pilotering og teknologikvalifisering, ved daglig leder Bernt Inge Øhrn, Universitet i Agder.

Etter det faglige programmet blir det mingling, bli mer kjent, og meningsutveksling rundt hovedtema, før den tradisjonelle festmiddagen med sosialt samvær.

Program dag 2

Onsdag 18. april blir det besøk på messen og konferansen «SMART Industri» som arrangeres på Norges Varemesse - Lillestrøm.

Det lenge og godt forberede industritreffet setter hovedfokus på innovasjon, bærekraft og digitalisering. Maskingrossisternes Forening – MGF – som er hovedarrangør, forteller at her skal utstyrleverandører, produsenter og produkteiere bidra for å skape den største og råeste nettverks- og læringsarenaen industrien i Norge noen gang. Det vil bli vist frem de nyeste og mest moderne maskiner og løsninger innenfor prefab, maskinering, verktøy, sveis, overflate, verkstedutstyr, roboter, råmaterialer, med mer. Man vil få oppleve fremtidens løsninger i praksis samt kunne delta på kurs og konferanser, og utveksle erfaringer med bransjekolleger på ulike sosiale arrangementer. Det satses også på ungdommen med mange aktuelle tilbud.

Etter frokost på Quality Airport hotell går det jevnlig shuttlebusser til Gardemoen. Det er god og hyppig forbindelsen videre med tog til Lillestrøm, hvor messeområdet ligger en liten spasertur fra jernbanestasjonen. For å spare tid kan besøkende melde seg på og booke billetter i forkant på http://smart-industri.no/#

For påmelding til NBF Brukermøte kontakt Leif Estensen på leif.a.estensen@ntnu.no

Om NBF

NBF er et aktivt forum for teknologisk meningsutveksling og kunnskapsformidling innen utvikling og bruk av numerisk styrte og andre styrte maskiner og prosesser. Medlemmene er norske industribedrifter, utstyrsleverandører og kunnskapsleverandører. Det er 160 medlemsbedrifter med 560 tilknyttede personer. NBF feiret 40 år i fjor.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125