23948sdkhjf

Robotisert RAS XL-senter til Buskerud Blikk og Sveis

Et ønske om flere oppdrag, lavere produksjonskostnader, økt produksjonsvolum og samtidig avlaste de ansatte for belastningsskader var utslagsgivende for at Buskerud Blikk og Sveis besluttet å investere i et robotisert RAS XL-senter fra Kjell Olsen Maskin.

Buskerud Blikk og Sveis (BBS) ble etablert i 1993 med to ansatte og en knapp million i omsetning.

- I dag er vi totalt 45 ansatte, omsetter for cirka 85 millioner og har blitt en stor blikkenslagerforretning på Østlandet, forteller Ove Oseberg, daglig leder hos Buskerud Blikk og Sveis

Bedriften er i dag en totalleverandør av tak, og kundegruppen er både privatpersoner, borettslag og bedrifter.

- Når vi nå har investert i et robotisert anlegg for knekking av tynnplateprofiler, så er det flere grunner til denne investeringen. Siden etableringen har vi hatt en solid vekst, og vi vil gjerne fortsette denne veksten. Dette gjør at vi hele tiden ser etter forretningsområder der vi kan vokse. Vi har lyst på flere oppdrag fra industrien, og da spesielt bygningsindustrien, og da er en robotisert løsning et stort skritt i riktig retning, forklarer Oseberg.

Fokus på kostnader

- I vår bransje er det som i de fleste andre bransjer hard konkurranse. Det gjelder å produsere kvalitetsprodukter til en lavest mulig pris. En robotløsning hjelper oss å produsere store volum effektivt og samtidig holde kostnadene lave. Samtid frigjør det ansatte fra repeterende, ensformig og kjedelig arbeid, og de kan heller arbeide med andre, mer fornuftige oppgaver. Risikoen for sykemeldinger på grunn av belastningsskader minsker, og de ansatte vil ha en bedre arbeidsdag, forklarer Oseberg og fortsetter:

- Når vi valgte å robotisere så gikk vi for en Fanuc robot som er koblet opp mot et RAS XL- senter. Det hele ble montert og installert av Arne Olsen fra Kjell Olsen Maskin i samarbeid med Motion Control Senteret AS.

Robotiserer for økt volum

- Motion Control Senteret har forhandlet Fanuc roboter i Norge siden 2004, og de har betydelig kompetanse med roboter i produksjon, forklarer Arne Olsen, daglig leder hos Kjell Olsen Maskin, og legger til:

- Fanuc er kanskje en av verdens største produsenter av roboter, og robotene er på folkemunne kjent som den gule arbeideren, smiler Arne Olsen.

Fanuc roboten er koblet opp mot et RAS XL- senter, og programmeringen av både robot og knekkesenter er enkelt, og arbeidsoppgavene fleksible.

RAS XL senteret er en nyvinning for knekking av tynnplateprofiler. Knekkelengden er på hele 3200 mm ved 1,5 mm platetykkelse og maskinen har imponerende ytelser. Samtidig har maskinen den fordelen at den både knekker oppover og nedover, og dette reduserer platehåndteringen til et minimum, forklarer Olsen videre.

- Vi vil bruke denne løsningen både til våre egne produkter, samt produksjon av standardbeslag. Vi har absolutt ingen planer om noe nedbemanning, men ønsker et økt produksjonsvolum hvor vi også er i drift om natten. Roboten jobber like opplagt døgnet rundt, de ansatte kan bruke sine kreative evner på andre oppgaver, vi får økt volum og lavere kostnader. Vinn-vinn for oss alle, avslutter Ove Oseberg.

For mer informasjon se: www.buskerudblikk.no eller www.olsenmaskin.no eller www.motioncontrol.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078