23948sdkhjf

Tysk verktøymaskinindustri med nok en produksjonsrekord

- Den tyske verktøymaskinindustrien setter den ene produksjonsrekorden etter den andre, uttalte Heinz-Jürgen Prokop, styreleder for VDW, under organisasjonens årlige pressekonferanse i forrige måned.

I 2017 oppnådde sektoren en vekst på fire prosent, og vil ifølge de foreløpige resultatene nå et volum på rundt 15,7 milliarder euro. VDW forventer i 2018 at produksjonen øker med ytterligere fem prosent.

Fordel for USA

I 2017 viste eksporten seg igjen å være den primære driveren. 71 prosent av tyske maskinverktøy ble solgt i utlandet. Eksportene økte med åtte prosent til 10,1 milliarder euro, unntatt reparasjoner og vedlikehold. Innenlandske ordrer falt i samme periode med tre prosent.

Den store økningen til tysk eksport kom fra Amerika, med en økning på en femtedel. Brasil og Mexico rapporterte betydelig overproporsjonel økning. Det var også en gledelig ytelse ved det nest viktigste verktøymaskinmarkedet, USA, som med en vekst på en femtedel er nettopp på linje.

- Dette betyr at USAs økonomi investerer, og vi som utstyrsleverandører deltar i fordelene. Fordi uten maskiner fra utlandet, også og spesielt fra Tyskland, kan ikke USAs industrisektor gjenvinne sin konkurranseevne på verdensmarkedet, sier Heinz-Jürgen Prokop.

For mer informasjon se: https://de.industryarena.com/vdw

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093