23948sdkhjf

Digitalisering har stort vekstpotensial

Ifølge en ny studie har digitalisering potensial til å øke mellom 103,2 og 160,5 mrd. USD til maskineri- og utstyrsprodusenters inntekter.

En ny studie fra Siemens Financial Services (SFS) beregner verdien av forbedret produktivitet som følge av digitalisering/automatisering (Industri 4.0) i maskineri- og utstyrsindustrien. Med tittelen «Digitaliseringens produktivitetsfordel» beregner rapporten den potensielle verdien av digitalisering til mellom USD 103,2 og 160,5 mrd. for den globale maskineri- og utstyrssektoren. Men, uten spesialiserte finansieringsverktøy står produsenter ovenfor en utfordring med å gjøre investeringene i Industri 4.0-teknologi som kreves for digital forvandling.

Digitalisering gir forbedringer

Siemens Financial Services (SFS) har gitt ut en ny forskningsartikkel lansert på SPS IPC Drives 2017, som undersøker verdien av digitalisering for maskinbyggere i Kina, Frankrike, Tyskland, India, Norden, Polen, Russland, Spania, Tyrkia, Storbritannia og USA. Den potensielle verdien av digitalisering er beregnet til å være mellom USD 103,2 og 160,5 mrd. for den globale maskin- og utstyrsindustrien.

Den nye generasjons digitalisert teknologi (også kjent som Industri 4.0), gjør det mulig for produsenter å forbedre ytelsen gjennom økt produktivitet, forbedret planlegging og prognostisering, forbedret konkurransekapasitet og større økonomisk bærekraft.

Prosesser kan finjusteres

Selv om deler av produktiviteten er forskjellig i ulike land og industrier, vil det å øke produktiviteten, enten for å produsere samme antall produkter for mindre kostnad, eller flere produkter til samme kostnad, ha en klar og merkbar effekt på kostnader og marginer. Denne positive effekten har fått navnet Digitaliseringens produktivitetsfordel.

Artikkelen bygger på en statistisk modell, utviklet av SFS, som beregner Digitaliseringens produktivitetsfordel for å demonstrere pålitelig økonomisk gevinst fra digitalisering og automatisering.

I maskinbyggingssektoren gjør for eksempel digitalisering og sensorteknologi det mulig å fjernstyre og overvåke. Dette muliggjør at prosesser kan finjusteres og vedlikehold planlegges for å maksimere driftstid.

Flere finansielle verktøy

For å klare utgiftene ved å investere i Industri 4.0-teknologi, har finansspesialister utviklet et sett med finansieringsverktøy kalt «Økonomi 4.0», som gjør overgangen til nyeste generasjons digitale teknologi mer rimelig og bærekraftig. Disse verktøyene er utformet for å hjelpe trykket på produsentens kontantstrøm og driftskapital.

Artikkelen utforsker disse spesialiserte finansieringsmetodene, inkludert å kunne betale for å få tilgang til utstyr og teknologiøkonomi, teknologioppgradering- og oppdatering, programvareøkonomi, å betale for resultater, overgangsøkonomi og løsninger for driftskapital.

Behøver intelligente løsninger

- Muligheten til å øke produktiviteten er et universelt utgangspunkt for målbar verdi av digitalisering, og for industrimaskinprodusenter til å argumentere for at bedriften skal investere i teknologioppgraderingen til Industri 4.0. Intelligente finansieringsordninger trengs for å gjøre det mulig for produsenter å gjøre overgangen på en bærekraftig måte, kommenterer Gunnar Skagerlind, nordisk salgssjef i industri, fra Siemens Financial Services, og legger til:

- Kun finansspesialister har innsikt i Industri 4.0-teknologi, og hvordan det er implementert for å muliggjøre investering samtidig som det letter trykket på produsentens kontantstrøm og driftskapital.

Metode

Over 60 internasjonale industriselskaper, konsulenteksperter innen ledelse og akademiske spesialister i elleve land ble intervjuet på telefonen i februar og mars 2017. De ble spurt om å anslå den potensielle økonomiske fordelen som konvertering til digitalisert teknologi kan gi produksjonsvirksomheter, spesielt med tanke på økt produksjonsproduktivitet. Produktivitet innen produksjon er definert som en reduksjon i kostnader for produksjon – eller en sammenlignbar økning i marginene. Respondenter gav sin evaluering av denne reduksjonen i produksjonskostnader – digitaliseringens produktivitetsfordel – uttrykt som en andel av totale inntekter. Intervjuobjekter kom fra følgende land og regioner: Kina, Frankrike, Tyskland, India, Norden, Polen, Russland, Spania, Tyrkia, Storbritannia og USA.

For mer informasjon se HER

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062