23948sdkhjf

PO Jansson Industrier går for Salvagnini

PO Jansson Industrier AB i Gnosjö investerer i en panelknekkemaskin P4L-2120 med helautomatisk innmatingssystem samt robotstabling og en fiberlasermaskin L3 4 kW fra Salvagnini.

Per-Olof Jansson startet sitt firma i 1978 som har utviklet seg til en komplett underleverandør av plateprodukter. Selskapet forsterker nå sin posisjon på markedet ved å øke sin kapasitet med nye investeringer og med dette har Jansson en av Europas mest moderne maskinparker for platebearbeiding.

Hurtig omstilling - Etter en nøye vurdering av teknologi, maskinutførelse og totaløkonomi valgte vi Salvagninis maskiner, som gir oss en fleksibel produksjon og muliggjør en brukervennlighet og hurtighet fra ide til prototyp og produksjon selv ved små serier, sier Per-Olof Jansson.

– Det har blitt viktigere å kunne tilby kundene korte omstillingstider, forklarer Björn Ahlqvist, adm. direktør hos Salvagnini Scandinavia AB, og legger til:

- Man har ofte behov for å bytte raskt mellom korte serier eller til og med et-stykk-detaljer i "Kit Produsjon" sømløst. Man ønsker å unnslippe behovet for å bytte verktøy, uten mer automatisk innstilling. Etter knekkemaskinens innmater er det en platevender som vender platen 180 grader uten et syklus-tidstap, for eksempel hvis det er omforminger eller om arket er plastbelagt.

P4-2120

P4L-2120 er en ny modell fra Salvagnini med en knekkehøyde på 203,4 mm og er utstyrt med automatisk regulering av knekkesegmentene ABA (Automatic Blankholder Adjustment) i �?masked time�?, som gjør det mulig med stykkproduksjon eller "kit-produksjon". Verktøyinnstillingen (ABA) mellom panelene finner sted uten omstillingstid = 0 sek.

- Våre knekkemaskiner har i dag Salvagninis patenterte MAC 2.0, som kontrollerer hardheten til materialet, samt vinkel, og automatisk kompenserer for dette i programmet, noe som betyr at alle detaljer er riktig selv i stykkproduksjon, fortsetter Bjørn. Maskinens utstyr gir fleksibilitet i produksjonen, og med rask omstilling oppfyller den markedets daglige behov.

SAR robotstabling

Etter panelknekkemaskinen er systemet utstyrt med en integrert robotstabler som stabler på paller eller i kasser, med omtaksmulighet for å stable hvert annet panel 180 grader rotert for å gjøre maksimal bruk av lastbærerne. Roboten er fullt integrert i Salvagnini-programvaren, og programmeringen av stablingsroboten skjer automatisk.

L3 4 kW

På lasersiden falt valget på L3-30 4 kW fiberlaser utstyrt med ADB-ladere for innkommende materialer. L3 er utstyrt med den nyeste Salvagninis egenutviklede og patenterte skjærehode med �?Dry Cooling Head�? = ingen gass er nødvendig for kjøling av linsen, noe som betyr at det sparer verdiull skjæregass, og at man hermed øker rensligheten og dermed levetiden på linsen.

- Maskinen har et ekstremt lavt strømforbruk, noe som resulterer i en lav energikostnad per del, så vel som en lav totalkostnad siden L3 har meget lave vedlikeholdskostnader, sier Bjørn.

Laseren er også utstyrt med automatisk vekslingsbord, som alltid veksler inn den uskjærte platen på toppen for å hindre at skrapmateriale faller på den nye platen. Dette for fremtidig mulighet for økt automatisering av systemet.

Jansson tok fiberlaser i drift ved årsskiftet 2017/2018 og panelknekkemaskiner tas i drift i andre kvartal 2018.

For mer informasjon se: www.jansson-industri.se eller www.salvagnini.se

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062