23948sdkhjf

Digital rød tråd hos Brunvoll

Industriselskapet Brunvoll AS er leverandør til den maritime bransjen. Selskapets kjerneprodukter er thrustere og fremdriftssystemer, og i 2017 ble Brunvoll kåret til Norges smarteste industribedrift.

– Hos oss har digitalisering vært en del av et langsiktig arbeid som vi har drevet med gjennom mange år, sier Odd Tore Finnøy, adm. dir. hos Brunvoll AS. Han forteller at det begynte med automatisering og fortsatte videre med digitalisering og robotisering i produksjonen, så fulgte digitalisering av administrative prosesser.

– Vi tenker digitalisering i hele produksjonen, fra fødselen av en idé, til oppfølging av produktet gjennom hele levetiden og til gjenbruk av data i videre utvikling. Vi har en digital rød tråd gjennom hele verdikjeden, sier Finnøy.

Norge lengre fremme

Brunvoll er én av cirka 50 bedrifter i NCE-klyngen iKuben. Klyngen har for tiden et prosjekt med hovedtema «rask omstilling til digital verdiskapning». Felles for industri- og teknologibedriftene i iKuben er at de har utfordringene og mulighetene som ligger i digital verdiskapning som fokusområde. Utfordringen er nemlig å anvende den digitale innsikten nye teknologier muliggjør til å skape verdier, som igjen skal føre til nye bærekraftige forretningsmodeller, produkter og tjenester.

Finnøy forteller at de er invitert inn i et nordisk samarbeidsprosjekt for å møte tyskernes Industri 4.0. Gjennom dette prosjektet er Finnøy blitt forundret over hvor mye lengre vi har kommet i digitaliseringsprosessen i Norge enn i de andre nordiske landene.

– Når de andre landene snakker om digitalisering, så dreier det seg i hovedsak om automatisering og robotisering, mens i Norge tenker vi mye bredere, sier Finnøy.

På spørsmål om det å arrangere SMART Industri som en møteplass for industrien, svarer Odd Tore Finnøy at han er positiv til dette. Men han mener det er viktig at «alle» er med, og med «alle» mener han de store bransjeforeningene. Slik at det blir ett stort arrangement og ikke flere små messer og bransjetreff som blir veldig like.

For mer informasjon se: http://smart-industri.no/

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.25