23948sdkhjf

Økonomisk og enkel løsning for verktøybehandling

Verktøyidentifikasjon med Balluff Industrial RFID øker produksjonseffektiviteten, idet den gjør feil verktøyfordeling eller manglende verktøy til et problem som hører fortiden til ifølge produsenten.

Slik kan verktøyenes levetid optimaliseres. I tillegg må du ikke lenger kaste og omarbeide på grunn av overdreven bruk av verktøy. Med Easy Tool-ID tilbyr Balluff økonomisk og enkel verktøybehandling. Det er enkelt å ettermontere og skiller seg ut med rask installering og konfigurering.

Enkelt oppsett

Alt som trengs, er en USB-port (utvidet tastatur) på verktøymaskinen og en forinnstiller. Dataene skrives via RFID-teknologi fra forinnstilleren til verktøyet og går gjennom Easy Tool-ID-systemet til verktøymaskinen. Manuell inntasting er ikke lenger nødvendig. Klargjøringstid og faren for feil inntasting reduseres betydelig. Systemet består av et verktøystativ med integrert lese-/skrivehode, en prosessorenhet, en mikrokontroll og strømledning.

Kan ettermonteres

Løsningens behandling- og funksjonsprinsipp kunne ikke vært enklere, mener Balluff: I verktøyforstilleren blir hvert verktøy og dets data, slik som diameter og radius, skrevet på databæreren på verktøyskjeftet. Brukeren tar bare med seg verktøyet til maskinen, legger det i verktøyholderen og trykker en knapp. Systemet emulerer så tastangivelsen og leser dataene med Balluff Tool-ID gjennom tastaturet til maskinkontrollen. Det er derfor ikke lenger nødvendig med manuell inntasting som ofte blir feil. Dermed kan selv eksisterende maskiner moderniseres med en kostnadseffektiv verktøy-ID-løsning. Balluff forhandles i Norge av Primatec i Grimstad.

For mer informasjon se: www.primatec.no eller www.balluff.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125