23948sdkhjf

Høy mating og stort bruksområde

Dormer Pramet har lansert en økonomisk serie høymatningsfreser og vendeskjær for produktiv bearbeiding av en rekke forskjellige materialer.

Den allsidige fresen Pramet SBN10 kan brukes til kopifresing, ramping, spiralinterpolering, sporfresing og dykkfresing. Takket være fresens unike utforming av skjærposisjonene kan man også bruke skjær for hjørnefresing og planfresing. Således oppnås et komplett verktøy for, fremfor alt fremstilling av formverktøy og såvel grovbearbeiding som til finfresing.

Økonomisk løsning

Fresene er tilgjengelige i en rekke ulike utførelser; planfreser, pinnefreser og modulære freser i diameter fra 16 til 42 mm.

For å komplettere har Dormer Pramet introdusert en ny serie BNGX10-skjær for høymatningsfresing. Det patenterte, dobbeltsidige skjæret med fire egger gir en økonomisk og allsidig løsning.

Skjærutformingen muliggjør høy mating, selv med store overheng, og skjærene er tilgjengelige i tre versjoner for de vanligste materialtyper. Geometri M er for stål og støpejern, MM er for lavkarbonstål, rustfritt stål og superlegeringer samt HM som er egnet for herdet stål.

Forbedrer sponkontrollen

I tillegg er det nå en ny serie Pramet ANHX10-skjær for finfresing av hjørner og plan. De ensidige skjærene har to skjæreegger og positiv geometri som hjelper til med å redusere vibrasjoner og støy ved lange overheng.

Begge vendeskjærene gir en jevnere skjæreforløp, og i kombinasjon med at fresenes kjølekanaler ligger nær eggene tillater høy mating under aksiale dybder opp til 1 mm. En større rampevinkel forbedrer også sponkontrollen.

For mer informasjon se: www.dormerpramet.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062