23948sdkhjf

Nye Amadamaskiner til Novema Aggregater

Etter brann i produksjonslokalene måtte Novema Aggregater AS kjøpe helt nye maskiner. Etter 20 år med Amada ble maskinvalget enkelt.

Den 7. april 2017 ble Novema Aggregater AS hardt rammet av storbrann i produksjonslokalene.

Brannen begrenset seg til den eldste delen av fabrikkbygningen, den delen som inneholdt vesentlig utstyr til plateproduksjonslinjen, deleproduksjon, innkjøpte komponenter til integrerte kjøleløsninger, isolasjon, automatikk og trucker.

Etter brannen ble det gjort en vurdering av skadene og satt en takst på alle Amadamaskinene som ble rammet. Å reparere skadene på maskinparken ble vurdert som såpass dyrt at det ville være mer lønnsomt å kjøpe nye maskiner. Novema Aggregater har vært kunde hos Amada i over 20 år og når maskinparken skulle byttes var det naturlig å holde seg til Amada.

Syv Amadamaskiner

- Vi har et langt og godt forhold til Amada, og da vi måtte erstatte alle de ødelagte maskinene var Amada et naturlig valg, forteller Egil Eide Markussen, produksjonssjef hos Novema Aggregater, og fortsetter:

- Vi hadde behov for å bytte alle de syv brannskadde maskinene, og nå er en stansemaskin av type Amada EMK MII 3510 koblet opp med en automatisert MP3015 Sheet cat. Vi har også fått på plass en Amada Togu verktøysliper, to kantpresser HFE M2 100 tonn tre-meter, en kantpresse type HFE M2 80 tonn 2.5 meter og en Amada platesaks type GS630.

For oss var det viktig å få produksjonen i gang så raskt som mulig, og vi visste at det som ville ta tid var å få stansemaskiner og knekker på plass. Heldigvis var vi godt forsikret og prosessen med å få tak i nye maskiner startet straks vurderingen av kostnader ved reparasjon ble konkludert.

Raskt i gang

- En brann er aldri bra, men vi er stolte over måten vi løste situasjonen på.

Vi hadde gode brannrutiner, og innsatsen alle la ned gjorde at vi klarte å holde hjulene i gang, forklarer Markussen, og fortsetter:

- På grunn av meget kort leveringstid på ny komplett maskinpark så vi muligheten til å komme i gang med produksjonen i midlertidige lokaler allerede i juni. Og 13. juni ble det første panelet produsert i ny stansemaskin, bare litt over to måneder etter brannen.

I begynnelsen av oktober var det gamle lokalet ferdig rehabilitert og så fort malingen var tørr ble hele maskinparken flyttet på nytt. Siden produksjonen kom raskt i gang i midlertidige lokaler kunne man i mellomtiden legge en god strategi med tanke på optimal produksjonsflyt og layout i fabrikken.

- Vi samarbeidet med en spesialist på arbeidsflyt fra vår relativt nye eier i Aldes group og hadde gode diskusjoner om hvordan den nye oppstillingen skulle være. Flere ansatte var involvert i denne prosessen og vi landet på et oppsett som gir bedre flyt, mindre mellomlagring og færre berøringer enn det vi hadde tidligere, sier Markussen.

Positivt resultat

- Vi er nå bedre rustet enn vi var før brannen, og Novema fremstår som en komplett leverandør av ventilasjonsaggregater med integrert automatikk til ulike type bygg, som leverandør av enkeltkomponenter og hele systemer med hovedvekt på komfortventilasjon. Vi er svært godt fornøyd med hvordan brikkene har falt på plass og imponert over responstidene og servicen vi har fått fra Amada. Det som først var en krise for oss er nå snudd til noe veldig positivt, avslutter Egil Eide Markussen.

For mer informasjon se: www.exhausto.no og www.amada.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094