23948sdkhjf

Presisjonskjøling bidrar til effektiv gjengedreiing

CoroThread 266 gjengeverktøy fra Sandvik Coromant tilbys fra 1. mars 2018 med over og under presisjonskjøling. Dette for å forbedre prosessikkerheten og effektiviteten.

Overkjølingen forbedrer sponformingen og øker dermed sikkerheten, mens underkjølingen holder temperaturen jevn og på rett nivå slik at levetiden blir lang og forutsigbar. Presisjonskjølingen har også en positiv effekt på overflatefinheten og passer derfor fint for produksjon av høykvalitetsgjenger.

Riktig hver gang

- Prosessikkerhet og stabilitet er svært viktig i gjengedreiingsoperasjoner, for å sikre at gjengene blir riktige på første forsøk, hver eneste gang, sier Hampus Olsson, produktsjef for gjengedreiing hos Sandvik Coromant, og legger til:

- Sammen med presisjonskjølevæske er dette årsaken til at CoroThread 266 har den patentbeskyttede iLock-koblingen mellom holderen og skjæret, noe som hindrer at skjærekraften forårsaker mikrobevegelser på skjæret i skjærsetet. For oppgaver der lange overheng er uunngåelig brukes dessuten dedikerte dempede Silent Tools-adaptere som gir effektiv reduksjon av vibrasjon og opprettholder presisjonen.

Et bredt standardsortiment med gjengeskjærprofiler som, ifølge produsenten, er ideelle til utvendig og innvendig gjengedreiing er tilgjengelig for alle materialer, med dedikert sorter og geometri. Skreddersydde tilbud kan utarbeides for et utvidet utvalg av gjengeprofiler.

Hurtigskiftverktøyholdere med presisjonskjølevæske inkluderer Coromant Capto C3, C4, C5 og C6 (for bruk med 16 mm skjær), samt QS-skaft i størrelsene 20 x 20 og 25 x 25 mm (med 16 og 22 mm skjær). For dreiing av innvendige gjenger kreves en minste hulldiameter på 20 mm (0,790 tommer).

For mer informasjon se: på www.sandvik.coromant.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125