23948sdkhjf

Tubedrill også med honing

Det satses på Jæren og Tubedrill som driver med langhullboring tar steget videre og tilbyr nå også honing. Med en stor Sunnnen honemaskin kan man nå hone ti meter fra en side.

Tubedrill er en av få bedrifter som leverer langhullboring av rundstål i dimensjoner fra 7 til 500 mm i opptil ti meter lengde. For å gjøre det lettere for kundene å finne informasjon om material- og pristilbud har Tubedrill en egen kalkulator på sin web.

- Honing er tett opptil boring, så for oss er det at vi honer en naturlig utvikling av bedriften. Det at vi kan både bore og hone gir raskere ledetid for kunden, uttaler Ingve Skogen, daglig leder i Tubedrill AS på Nærbø.

«Close race»

At valget falt på sveitsiske Sunnen honemaskiner var ikke gitt forteller Skogen:

- Vi gikk grundig til verks og gjorde gode undersøkelser i forveien og foretok messebesøk før vi valgte Sunnen. Vi har også hørt at andre bedrifter som har Sunnen-maskiner er fornøyde. Så langt har vi gode erfaringer, og vi har fått god hjelp både fra maskinprodusenten, som vi besøkte i Sveits sammen med maskinforhandler Fosmo & Deli AS. Det var der vi tok beslutningen. Senere ble det kjørt honekurs for operatørene som for øvrig har vist stor interesse for maskinen og var oppe og gikk på rekordtid. Vi ser det som en fordel at maskinforhandler har et stort lager av steiner, honeolje og utstyr.

Fin teknologi

Honemaskinen er utstyrt med selvjusterende honehode med følere som fortløpende gir tilbakemelding til styresystemet om hvordan honeprosessen går. Dette resulterer i at det bare hones der det er behov for det, noe som sparer mye produksjonstid.

Man kan hone opptil ti meter fra en side og arbeidsområdet er fra 19 til 450 mm i diameter. Det hones i alle slags metaller.

En sentrifuge, i tillegg til magnetfilter, skiller vekk spon og steinrester slik at man alltid har olje av god kvalitet, forteller Skogen, og legger til:

- Maskinen kan til dels kjøres ubemannet og fjernovervåkes, noe som er praktisk og som frigjør tid for operatøren som da kan utføre andre oppgaver.

For mer informasjon se: www.tubedrill.no og www.fosmo.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078