23948sdkhjf

Designer for robotisering

Nord i Gudbrandsdalen finner vi den fremtidsrettede bedriften Oppland Stål AS. Her jobber ni dedikerte medarbeidere like moderne som hvilken som helst annen høyteknologisk produksjonsvirksomhet. Innovasjon, fagkompetanse og robotisering er noe av nøkkelen til suksessen.

Oppland Stål er en liten bedrift med åtte ansatte og en lærling som leverer fremtidsrettede løsninger for trafikksikring av veier og broer. Bedriften er et selskap med ingeniør- og prosjektfaglig styrke, som evner å tenke nytt. Egen lokal produksjon og et lager med godt utvalg i Gudbrandsdalen gjør småbedriften i stand til å levere raskt og fleksibelt over hele Skandinavia. Både standardprodukter og spesialdesign tilbys i høy kvalitet til konkurransedyktige priser.

- Trafikksikkerhet er så viktig at det krever kontinuerlig utvikling og solide leveranser. Siden 1989 har vi engasjert oss i tekniske og praktiske utfordringer fra både rådgivende ingeniører, entreprenører og vegvesen. Vår erfaring er at de beste løsningene kommer som et resultat av godt samarbeid. Sammen flytter vi grensene for hva som er mulig. Det er vårt bidrag til å nå nullvisjonen i trafikken, uttaler Sverre Braaten, daglig leder i familiebedriften.

Offensiv innstilling

Oppland Stål produserer hovedsakelig brurekkverk til det norske markedet. Nå markedsføres et nytt produkt.

- Vi har utviklet, testet og godkjent et nytt brurekkverk i forskjellige høyder med produktnavnet FlexSafe. Produktet er utviklet i samarbeid med Vegdirektoratet, Norconsult og industridesigner Per Farstad for beste mulige løsning. Dette innebærer at vi har lagt vekt på at brurekkverket skal ha en designidentitet som forteller at dette kommer fra Oppland Stål, samtidig som vi har fokusert på at løsningen skal kunne produseres med høy grad av automasjon og robotteknologi, forklarer Sverre Braaten.

Brurekkverket skal produseres i fabrikken på Lalm

- Vi har investert i nødvendig produksjonsutstyr, blant annet en robotlinje for brenning og renskjæring av hull i rør til brurekkverket. Linjen, som er utviklet i tett samarbeid med Skala Robotech, består av tre roboter som jobber sammen om å løfte inn røremne fra bunt, holde fast rør, som så renskjæres før ferdig rør legges i bunter. Dette gir oss høy produksjonstakt, forbedret HMS og gjør det mulig å produsere når folk har gått hjem for dagen. Fra før av har vi god erfaring med robotsveising, sier Braaten, og legger til:

- Vi får også installert en ny plasmaskjæremaskin som kommer fra iTek AS. Videre så starter vi en bredere markedsføring av FlexSafe. Vi har en helt ny profilering av selskapet med ny logo og webdesign og nye hjemmesider som er utarbeidet av byrået Heydays i samarbeid med industridesigner Per Farstad, forteller Sverre Braaten.

Vellykkede innovasjonsprosesser

Innovasjon er en naturlig del av hverdagen i Oppland Stål.

- Det ligger mye motivasjon i vårt ønske om å være tettest på utviklingen innen vårt fagfelt. Dette er en ambisjon vi deler med flere av våre kunder.

Gjennom samarbeid med kunder, vegdirektoratet, rådgivende ingeniører og andre instanser med høy faglig kompetanse, lærer vi kontinuerlig. Det dukker opp ideer til forbedringer med jevne mellomrom. Verdien av utviklingsarbeidet ligger typisk i økt trafikksikkerhet, kostnadseffektivisering, miljøgevinst, estetikk, helse og trivsel, mener bedriftslederen, og fortsetter:

- Med egen produksjon og vilje til å investere har vi gjennomført flere vellykkede industrielle innovasjonsprosesser, som i neste rekke kommer kunder og trafikanter til gode, understreker Braaten.

For mer informasjon se: www.opplandstaal.no og www.skalarobotech.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.14