23948sdkhjf

Sandvik investerer i metallpulverfabrikk

Sandvik vil investere rundt 200 millioner kroner i en ny fabrikk for produksjon av titan- og nikkelfinmetallpulver innen forretningsområdet Sandvik Materials Technology.

Investeringen vil utfylle det eksisterende pulvertilbudet og styrke Sandviks posisjon i de raskt voksende markedene for metallpulver og metalladditivproduksjon.

Forventer betydelig økning

Sandvik har en ledende posisjon allerede i dag innen produksjon og salg av fine metallpulver. Rustfritt stål, nikkelbasert og kobolt-krom legeringer er produsert i Storbritannia og Sverige. Salg foregår over hele Europa, Nord-Amerika og Asia gjennom merkevaren Sandvik Osprey. Etterspørselen etter metallpulver til additivproduksjon forventes å øke betydelig i de kommende årene. Titan- og nikkelbaserte legeringer er viktige vekstområder innen additivproduksjon, og står for en betydelig del av metallpulvermarkedet.

Satser på pulver

- Denne investeringen er en mulighet for fremtidig vekst og betyr at vi utvider vårt metallpulvertilbud for å inkludere nesten alle legeringsgrupper av relevans i dag. I tillegg vil den også støtte den samlede tilsetningsvirksomheten i Sandvik, sier Annika Roos, leder av produktområdet Pulver ved Sandvik Materials Technology.

- Metallpulversegmentet og tilsetningsindustrien er av stadig strategisk betydning for oss. Denne investeringen bør ses som det siste beviset på vår forpliktelse til et område som vi tror sterkt på, sier Göran Björkman, president for Sandvik Materials Technology. Anlegget vil bli lokalisert til Sandviken, Sverige, i nærheten av internt råmateriale for titan og sentrum for additivproduksjon. Det forventes å være i drift i løpet av 2020.

For mer informasjon se: www.materials.sandvik/en

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109