23948sdkhjf

Kraftig vekst for Universal Robots

Økt etterspørsel etter de rimelige, burfrie, brukervennlige "collaborative robot"-armer (cobot) har akselerert Universal Robots til en omsetning på USD 170 millioner i 2017 – en økning på 72 prosent sammenlignet med 2016.

Universal Robots' årsresultat, som overgikk 2017-målet på DKK 1 milliard som var satt i 2013, skyldes i stor grad selskapets inntekter i fjerde kvartal på USD 54 millioner, som var en forbedring på 61 prosent sammenlignet med samme periode året før og beste kvartal noen sinne for selskapet. Driftsoverskuddet mer enn doblet seg fra 9 prosent i 2016 til 19 prosent i 2017.

Fellespresatsjon

- Vi tilskriver vår fantastiske omsetningsøkning på 72 prosent til en kontinuerlig bevissthet om de økonomiske fordelene for våre markedsledende "collaborative" roboter for et større bruksområde, og den vedvarende innsatsen til våre ansatte i Universal Robots og partnere for å være den foretrukne cobot-teknologien, sa Jürgen von Hollen, president i Universal Robots.

- Vårt enestående fjerde kvartal og årsresultat er virkelig en lagprestasjon som er resultatet av vårt unike Universal Robots-samfunn, hvor essensen er å styrke ansatte, partnere og kundene våre – og sammen drive den vellykkede veksten i samfunnet.

Forventer kraftig vekst

- Når vi ser på 2018, forventer vi en ytterligere omsetningsvekst på minst 50 prosent, fortsetter von Hollen.

- Cobot-markedet forventes å fortsatt være en av de største vekstdriverne i automasjonsmarkedet i årene som kommer. Jeg forventer at vi i Universal Robots vil fortsette å styrke vår posisjon som ledende i cobot-markedet, og vokse med samme eller større styrke i markedet for "collaborative" roboter i 2018. Dette kan imidlertid bare oppnås ved å fokusere på våre mål om å være i front teknologisk, utvide vår Universal Robots+-plattform og ytterligere globalisere vår regionale innsats og rekkevidde innen salg og service."

Global ekspansjon

Som et testament til den økte investeringen over hele verden, åpnet Universal Robots nylig ikke bare ett, men to reparasjonssentre, de første av sitt slag utenfor Danmark, i USA og Kina for å være nær brukerne.

- Våre kunder har ikke råd til produktivitetstap, så vi ønsker å unngå nedetid for enhver pris. Vårt mål er at en cobot fra Universal Robots aldri skal være uvirksom, vente på reparasjon eller reservedeler, sa Jürgen von Hollen.

Universal Robots åpnet også nylig et nytt anlegg i Boston, USA, som er det første steget for å utvide globale funksjonsavdelinger utenfor Danmark.

- Det nye anlegget i Boston vil hjelpe oss med å få tilgang til flere ressurser og dyktige ansatte. Skalering av organisasjonen, spesielt innen forskning og utvikling og den kommersielle salgs- og serviceorganisasjonen, vil være avgjørende for Universal Robots i 2018. Med både et kommersielt anlegg og et anlegg for forskning og utvikling, vil vi kunne skalere raskere og få større styrke når vi ser etter og tiltrekker oss de beste talentene og kunnskapen til Universal Robots", forklarer von Hollen, og tilføyer:

- Vi åpner også salgskontorer i Italia og Tyrkia, og vil opprette et kontor i Mexico og et tredje kontor i Kina.

Universal Robots vil også fortsette sitt sterke fokus på å utvide Universal Robots+-økosystemet, samt det nettbaserte Universal Robots Academy, som nylig oppnådde 20 000 brukere over hele verden.

Engasjerte ansatte

En hoveddriver bak suksessen til Universal Robots er den dedikerte arbeidsstyrken.

- Da jeg fikk de siste resultatene fra vår medarbeiderundersøkelse, ble jeg svært glad da jeg så at 91 prosent av teamet vårt er stolte av å arbeide for Universal Robots. Det er en hovedprioritet for meg å sikre at Universal Robots er et av de mest attraktive selskapene å arbeide for. Et selskap hvor vi tilbyr opplæring og utvikling som lar mennesker vokse for å oppnå sine personlige mål, understreker von Hollen.

Om Universal Robots

Universal Robots ble grunnlagt i 2005 av selskapets CTO, Esben Østergaard, som ønsket å gjøre robotteknologi tilgjengelig for alle ved å utvikle små, brukervennlige, rimelige og fleksible industriroboter som er trygge å arbeide med. Siden den første "collaborative" robot (cobot) ble lansert i 2008, har selskapet opplevd betydelig vekst med den brukervennlige coboten som nå selges over hele verden.

Universal Robots har nå over 470 ansatte fordelt på 22 kontorer i 15 land. Hovedkontorer i Danmark og regionskontorer i USA, Tyskland, Frankrike, Spania, Italia, Tsjekkia, Tyrkia, Kina, India, Singapore, Japan, Sør-Korea, Taiwan og Mexico. Selskapet har også en sterk distribusjonskanal med et nettverk på omlag 300 partnere over hele verden.

Selskapet, som er en del av Teradyne Inc., har hovedkontor i Odense, Danmark, og datterselskaper og regionskontorer i USA, Tyskland, Frankrike, Spania, Italia, Tsjekkia, Tyrkia, Kina, India, Singapore, Japan, Sør-Korea, Taiwan og Mexico. I 2017 hadde Universal Robots en omsetning på USD 170 millioner.

For mer informasjon, se www.universal-robots.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063