23948sdkhjf

Plasmabord for ventilasjonsbedrifter og blikkenslagere

P. Meidell AS har inngått et samarbeid med den franske produsenten Jouanel Industrie for markedsføring og salg av deres plasmabord for ventilasjonsbedrifter og blikkenslagere i Norge.

Jouanel-fabrikken ligger cirka 300 km sydvest for Paris og feirer i år sitt 70 års jubileum. All utvikling og sammenstilling skjer ved fabrikken i Saint-Maure-de-Touraine, og 80 prosent av komponentene til de forskjellige maskinene produseres lokalt i Frankrike.

Viktig funksjonalitet

Kjell Åge Olsen hos Meidell opplyser at bakgrunnen for samarbeidet var ønske om å finne en europeisk produsent av etterspurte løsninger blant Meidells norske kunder, og da særlig fra produsenter av ventilasjonskanaler.

- For denne kundegruppen er funksjonalitet for utskrift av etiketter som kan klistres direkte på ferdig brente deler viktig, og slik funksjonalitet finnes på plasmabordene vi nå kan tilby fra Jouanel, sier Kjell Åge Olsen.

Slik funksjonalitet har vært spesielt viktig for kunder som har tidligere erfaring fra Sicodan plasmabord, produkter som Meidell formidlet inntil midten av 2000-tallet.

Flere tilvalg

Jouanel benytter markedsledende Hypertherm Powermax 45 – 85 Amp som plasmakilde i sine bord, og har selv utviklet grensesnittet mot CAD/tegneprogrammer. Foreløpig leveres maskinene med integrasjon mot CamDuct (Autodesk) og Libellula tegneprogrammer, men andre integrasjoner er på vei.

Som opsjon kan plasmabordene leveres med inntil fire coilvugger, selektor, framtrekk og retteverk for mating av plater direkte inn på plasmabordet fra coil. Automatisk høydejustering som sikrer en optimal avstand mellom skjærehode og plate kan også leveres.

Lytter til kundene

I forbindelse med avtalesigneringen inviterte Meidell med seg blikkenslagerverksteder som allerede hadde erfaring med plasmaskjæring, til et spennende fabrikkbesøk hos Jouanel i Frankrike i uke 12.

- Dette ble en flott og ikke minst lærerik demonstrasjon, både for representanter fra Meidell, kundene og for ingeniørene hos Jouanel. Våre gjester viste oppriktig interesse og engasjement og kunne påpeke viktige detaljer vedrørende etikettskriving som hverken Jouanel selv eller andre av deres øvrige kunder noen gang hadde tenkt på.

Og engasjementet var gjensidig, for allerede neste dag kom den reviderte løsningen fra Jouanel, et løsningsforslag som nå er videreformidlet til deltakerne for kommentarer, forteller Olsen og legger til:

- Det ble også tid til å se på andre produkter fra Jouanel’s omfattende maskinprogram og interessen var stor også her. Det var gledelig og inspirerende å se at selv om våre gjester til daglig konkurrerer seg imellom, så gikk praten løst rundt effektiv problemløsning av relevante utfordringer. En flott og lærerik tur var den samstemmige kommentaren da vi tok farvel på Gardemoen.

Les mer på www.meidell.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078