23948sdkhjf

Modig med sponfraskillende verdensrekord

Den svenske maskinprodusenten Modig satte i høst verdensrekord i sponfraskilling i aluminium. Det skjedde i forbindelse med åpent hus der 75 inviterte kunder og samarbeidspartnere var tilstede.

I fjor feiret Modig Machine Tool AB 70 år siden etableringen i 1947, og i høst planlegges åpningen av en ny fabrikk på 7000 kvadratmeter i Kalmar. Fra før har selskapet produksjon i Virserum, og her vil det fortsatt være en del montering i tillegg til lager, når den nye produksjonsenheten åpner.

Modig utvikler og produserer sponfraskillende maskiner type maskineringssenter som er optimalisert for den kommersielle flybransjen. Ifølge maskinprodusenten skiller Modig seg gjennom en integrert løsning som omfatter problemløsing, tilpasset produksjon, testing, trening og pågående teknisk og kundestøtte. Alle maskinene blir bygd helt og holdent etter kundens spesifikasjoner.

Verdensrekord

Under åpent hus i oktober i fjor tok Modig Machine Tools store bearbeidingsmaskin RigiMill HHV 3-Mill verdensrekord i aluminiumfresing. På ett minutt forvandlet maskinen 16,4 liter hard aluminium 7075 till 198 liter spon.

- Den gamle rekorden tilhører et tysk firma som klarte 15 liter på ett minutt, sier David Modig, adm. direktør i Modig Machine Tool AB.

Under rekordforsøket ble det benyttet verktøy fra Seco Tools med skjærehastighet på nesten 3500 meter per minutt. Maskinen hadde en spindelhastighet på 18.000 omdr./min og en spindeleffekt på 220kW. Ifølge spindelprodusenten, Fischer USA, er det mer å gå på.

Siden Modig Machine Tool lager maskiner spesielt egnet for maskinering i aluminium, titan, kompositt og høyfaste legeringer er kanskje denne maskintypen noe for norsk industri.

For mer informasjon se: www.modig.se

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.141