23948sdkhjf

Høy maskinbearbeiding gir konkurransefortrinn

Ved produksjon av bearbeidede deler er eksepsjonell effektivitet avgjørende. Outokumpu's Prodec stangemner leverer, ifølge produsenten, en uovertruffen kvalitet i en ekstremt konkurransedyktig industri.

En ledende produsent av flytkontrollutstyr til petrokjemisk, olje- og gassindustrien og atomkraftverk; Astava Instrumentation Solutions i Nederland, produserer instrumentventiler og fordelere for uvanlig krevende applikasjoner.

Komponentkvaliteten må være overlegen på alle måter, inkludert type basismateriale. Og, i en svært konkurransedyktig industri er høy produktivitet og effektivitet kritisk viktig.

Raskere bearbeiding

For å imøtekomme disse kravene, vendte Astava seg til Outokumpu’s Prodec stangemner med høy bearbeidbarhet. Prodec, som leveres av IMS, eksklusiv distributør av Prodec i Benelux og Europa, har levert imponerende innflytelse hos Astava i en seks måneders prøveperiode.

- Jeg leser om Prodecs raskere maskinhastigheter i en magasinartikkel, sier Rob Gasthuis, Astava Operations Manager, og vi bestemte oss for å prøve. Vår produksjonseffektivitet har forbedret seg med 10-15 prosent.

En komponent som bedriften produserer inneholder mer enn 25 små deler.

- Det tar normalt to minutter og 38 sekunder å produsere, men med Prodec, er tiden nede til to minutter og 10 sekunder. Vi har sett realtidsbesparelser. Dreiingen er raskere, matingen er raskere, alt er raskere, sier Gasthuis.

Ytterligere effektivitet forventes når Astava-testingen går videre. I et kommende besøk fra en Outokumpu Prodec-ekspert blir Astava-utstyr finjustert for å maksimere effektiviteten. Med bistand fra teknisk ekspertise fra Outokumpu vil parametere og verktøy justeres for å oppnå optimale resultater.

Lenger verktøyliv

Prodec leverte også kostnadsbesparelser i verktøyets levetid.

- Vi produserer flere produkter med samme verktøy, forteller Gasthuis. Denne erfaringen støttes av resultater fra V15-maskineringstester som ble utført i 2016. I disse testene oppnådde Prodec maskinhastigheter på opptil 300 m/minutt, noe som resulterte i et doblet verktøylivsløp sammenlignet med konkurrerende materialer.

Det handler ikke bare om fart

Beskyttelse av miljøet er et sentralt punkt innen olje-, gass- og kjernekraftindustrien. Kunder i disse sektorene stoler på Astava for produkter av høy kvalitet som er formet av materialer av høy kvalitet. Prodec er en viktig del av denne formelen. Maskinering ved høyere hastigheter bidrar til å unngå oppbygde kanter på skjærinnsatser, og fører til bedre overflatekvalitet og toleranser. På den måten gir Prodec kostnadsbesparelser og kvalitet.

Og derfor vurderer Astava en stor forandring.

- Nå skal vi begynne å bruke Prodec eksklusivt. Kostnadsbesparelser og forbedret verktøyliv har virkelig gjort en forskjell i vår virksomhet, sier Gasthuis.

For mer informasjon se: www.outokumpu.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078