23948sdkhjf

Dormer Pramets Econ LN - det beste fra begge verdener

Allsidighet har blitt en nødvendighet for den moderne generasjonen av skjærende verktøy, men dette kravet at man må kompromisse med kvaliteten på sluttproduktet?

Freser som kan brukes fra grovfresing- til finfresingsoperasjoner i en rekke materialer er vanlig på markedet. Utfordringen i dag er å oppnå allsidighet samtidig som kravet til nøyaktighet og finish blir oppfylt. Disse kravene var tidligere basert på verktøy utformet utelukkende for en bestemt operasjon og materialtype.

Rask sponavgang

Dormer Pramets kostnadseffektive Econ LN er nettopp et slikt allsidig fresealternativ, egnet for et bredt spekter av inngrep i de fleste materialer som samtidig opprettholder god overflatefinish.

Den positive aksiale geometrien til denne universelle 90° fresen tillater lavere skjærkrefter og mykere maskinering av stål, støpejern, rustfritt stål, ikke jernholdige metaller og herdede materialer.

Med intern kjøling som ligger nær skjæreggene kan Econ LN gi rask fjerning av spon og en jevn og høy overflatekvalitet. Dette på grunn av fresens wiper-skjær, sikker oppspenning og redusert effektbehov.

Skjær som passer Econ LN er LNGX 12 og LNMU 16 med fire skjæregger. LNGX 12 skjærene er egnet for den spiralinterpolering, ramping og progressiv dykkfreing, mens LNMU 16-skjærene er sterke og robuste for lang verktøylevetid ved maskinering av stål og støpejern.

Gode resultater

I et ferskt eksempel fra Nord-Amerika freste en sluttkunde endestykker i rustfritt stål, på gassturbiner, med en stor horisontal fres. Econ LN 80mm planfres, med LNGX 120508ER-MF M6330 skjær, gjorde det mulig for kunden å frese med en matingsverdi som var 44 prosent høyere enn det forrige konkurrentalternativet som han hadde brukt. Det betydde at sluttbrukeren kunn e gjennomføre tre ferdige deler med den første skjæreggen, der eggen viste liten eller nesten ingen slitasje. Econ LN-fresen reduserte bearbeidingstiden med 18 minutter bare for dette inngrepet og klarte å oppnå fem ferdige deler per skjæregg i forhold til konkurrentens del per skjæregg.

For mer informasjon se: www.dormerpramet.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063