23948sdkhjf

Control 2018 – nok en suksess!

Interessen for kvalitet og måling er økende og messen Control, som ble avholdt i juni i Stuttgart i Tyskland, opplever nok en suksess.

Maskinregisteret var på snarvisitt og fikk snakket med noen utstillere som hadde positive erfaringer. I messehallene myldret det med besøkende og messearrangøren hadde utvidet messearealet med en ekstra hall (hall 8) for å møte den stigende interessen for Control-messen. Hele 883 utstillere fra 31 fordelte seg på 56.000 kvadratmeter. Det er økende internasjonal interesse og 29 prosent av de besøkende kom fra utenfor Tyskland, to prosent flere enn i fjor. Mer enn 28.000 fagfolk fra 98 land besøkte messen i 2018. Messearrangøren melder at det allerede før messen var over hadde mange både førstegangsutstillere og returnerende utstillere meldt seg på neste års messe.

Eneste norske firma

Igjen var Metronor eneste norske utstiller på Control og inne på standen var det livlig aktivitet. Faktisk hadde selskapet to stands, en liten en rett innenfor døren i Hall 3, og en større stand lenger inne i hallen. Her traff vi Øyvind Røtvold, adm. direktør i Metronor AS. Han kunne fortelle om godt besøk med flest utenlandske interessenter.

- Vi har fått besøk fra noen norske også, men dette er først og fremst en internasjonal messe og vi har fått svært mange kontakter, forteller Røtvold mens han viser hvordan selskapets laserskanner fungerer.

Hos Zeiss møter vi Arnt Espen Melhus som kan fortelle om godt besøk av norske kunder.

- Vi opplever en økende interesse fra norsk industri her på messen, mye takket være at Control-messen blir mer og mer besøkt av nordmenn, men også fordi vi har gjort et grundig forarbeid. En annen faktor er naturligvis at Zeiss er kjent for å levere førsteklasses produkter, gode maskiner og brukervennlig programvare som gjør det enkelt å kontrollere i henhold til ISO-standarder, uttaler Melhus.

Smart måleplattform

FARO CAM2 2018 er, ifølge produsenten, verdens smarteste 3D-måleplattform og den eneste metrologiske programvaren i markedet som leverer de strategiske målene for alltid å tilby den beste integrerte FARO-maskinvareopplevelsen; intuitiv arbeidsflyt og innsiktsfull rapportering. CAM2 fortsetter å omdefinere metrologisk programvare for å sikre at enhver bruker raskt og enkelt kan oppnå sine måleoppgaver og fange opp anvendelige forretningsdata gjennom det intuitive brukergrensesnittet og bildestyrte, automatiserte måleprosesser.

Automatisert måling

Renishaw Equator fleksibelt målesystem tilbys nå med IPC (intelligent prosesskontroll) -programvare, gir funksjonalitet til å automatisere oppdatering av verktøy i CNC-produksjonsprosesser. Forbedret mulighet for presisjonsbearbeiding, redusert innstilling og prosessjusteringstid og integrering med automatiseringssystemer er noen av fordelene som brukerne nå kan forvente.

Robotmåling

Det som er mulig allerede i dag ved hjelp av Internet of Things (IoT) ble vist av to robotceller som var fremtredende plassert ved inngangen til Mitutoyo-standen. Den splitter nye multisensor-vision-målemaskinen, MiScan Vision System, og det nye trådløse dataoverføringssystemet U-Wave vekket stor interesse blant de besøkende. Det nye paletmottakersystemet øker hastigheten på måling på koordinatmålemaskiner samt på form- og vision-målerenheter.

For mer informasjon se: www.control-messe.de

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062