23948sdkhjf

Skjærer ned maskineringskostnadene

Hos Grotnes Steel AS er man vant til grove dimensjoner og her kalles plategods på 80 millimeter tykkelse for «tynnplate». Spesialiteten er skjæring av tykke stålemner og slagordet er «vi skjærer ned maskineringskostnadene».

- Vi markedsfører at vi kan skjære i ståltykkelser på 1500 millimeter, men vi har eksempler der vi har skjært 1700 millimeter, da med litt kreativ håndtering, forteller Erling Pedersen, salgsdirektør hos Grotnes Steel AS i Mo i Rana.

Grotnes Steel tilbyr vanlige verkstedtjenester i tillegg til spesialtjenester man ikke så lett finner i de tradisjonelle verksteder hverken i Norge eller i Europa forøvrig.

- Vi har spesialisert oss på behandling av tykke stålemner der skjæring, varmebehandling, ringvalsing og sveising foregår i henhold til nøye utprøvde prosedyrer, forklarer Pedersen.

Mindre maskineringskostnader

- Vi kan redusere maskineringskostnader ved å skjære tett opp til netto geometri. Skjæring er vesentlig billigere enn å maskinere så det er bare å komme til oss, inviterer Erling Pedersen.

Produktene normaliseres etter skjæring. Dette hindrer "herdesoner" i skjæreflaten, og gir et lett bearbeidbart materiale.

- Vårt stål, TTSTE 355 Z3, er et produkt av et langt og godt samarbeid med de største leverandører innen norsk offshoreindustri.

Mer enn skjæring

Grovskjæring er hovedproduktet hos Grotnes Steel, men man tilbyr også andre prosesser, eksempelvis flerplanskjæring, som er en av flere erfaringer bedriften har opparbeidet gjennom mange år i markedet.

- Med topp motiverte medarbeidere og stor faglig kompetanse erstatter flerplanskjæringen i mange tilfeller støpte og smidde produkt, sier Pedersen.

Ringvalsing er en annen prosess som tilbys. Platevalsen som er installert i verkstedet er designet for korte, grove ringer og rør. Maks platebredde er 2000 mm, og på kortere bredder er maskinen kapabel til å valse platetykkelser opptil 150 mm. Maskinen er også rigget for varmvalsing og man kan dermed varme opp valseemnene til en mer duktil tilstand.

Sveising og varmebehandling

Grotnes Steel utfører sveisearbeid som tilfredsstiller kravene i ISO 9606 og NS-EN 1418.

- Våre sveiseprosedyrer lagres elektronisk i database og opereres via webløsningen Cerum Industry. Kvalifiserte prosedyrer (WPAR) og spesifikasjoner (WPS) er utarbeidet i henhold til ISO 15609 og 15614.

Varmebehandling; avspenningsgløding eller normalisering utføres i PLS-styrt ovn på 3 x 6 m. Bedriften har sveiseteknisk kompetanse via European Welding Federation. Grotnes Steel AS har sertifikater: ISO 9001, 14001, BS OHSAS 18001 og Achilles.

- Vi er en stolt bedrift som er kjent for høy kvalitet og raske leveringstider. Med togforbindelse og dypvannskai like ved er vi forberedt på det meste, understreker Pedersen.

For mer informasjon se: www.grotnes.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11