23948sdkhjf

Mazak fester sitt grep

Nye maskinmodeller og ny fabrikk, satsing på nye teknologi og en ivrig maskinforhandler, det blir mye å skrive om når den japanske verktøymaskinprodusenten Mazak fester grepet om markedet.

Det blir ikke mindre å skrive om når maskinforhandleren Ravema gjør sitt ytterste for å overbevise sine kunder om at det er Mazak som gjelder. Maskinregisteret har deltatt på fabrikk- og messebesøk i England samt åpent hus hos Ravema på Jæren.

På tur til UK

Hvert annet år arrangeres verktøymaskinmessen MACH i Birmingham. Da tar gjerne Ravema med kunder til fabrikkbesøk hos Mazak UK i Worcester. Her produseres omlag halvparten av de maskinene Mazak selger i Europa. Fabrikkbesøket på forsommeren ga et godt innblikk i hvordan Mazak hele tiden utvikler og utvider fabrikken. Her er man blant annet også stolte av å vise frem maskinmodellen VTC som er utviklet og produsert her i Worcester. I teknologisenteret står det utstilt maskiner, periferiutstyr, automasjonsløsninger, verktøykomponenter og naturligvis eksempler på kundeapplikasjoner. Her finner vi også en spennende maskin; Integrex 300S-AM, en fullblods 5-akse fresemaskin som i tillegg benytter laser deponeringsteknologi. Resultatet er at man i en og samme oppspenning kan legge til og fjerne material på emnet.

Flere maskinmodeller ble naturligvis presentert på maskinmessen MACH 2018 i Birmingham, blant annet hybridmaskinen Variaxis j-600/5X AM, høyhastighetsmaskinen HCR 500S og naturligvis den store Integrex i-800V8 med pallettveksler og tre ulike spindelhoder.

På messen ble det også tid til å hilse på Ben Crowther, daglig leder hos Cromar, som samarbeider tett med Mazak. Cromar utvikler og produserer spontransportører.

Åpent hus på Jæren

Like før sommerferien inviterte Ravema til åpent hus i sitt demosenter på Jæren. Her var det fokus på automasjon, programvare, digitalisering, verktøybruk og maskindemonstrasjon.

Produktsjef hos Mazak UK, Jim Davidson, presenterte en oversikt over Mazaks store produktportefølje på mer enn 250 maskinmodeller. Han viste også eksempel hvordan Mazak jobber med automasjon gjennom robotsystemet TA 12/200 med integrert styring for Quick Turn 200, 250 og 300. Davidson viste også den nye Integrex i-500 som allerede kommer på plass hos en kunde på Jæren i september i år.

Malte Vertetics, teamleder applikasjonsteknikk hos Ravema, snakket om Ravema 4.0 – hvordan Ravema møter industrikundene med digitaliseringsløsninger. Gjennom Mazak Smooth Monitor AX, Mazak Smooth Link og den frittstående programvaren PowerPage samles maskin- og verktøydata til nyttig informasjon som kunden kan nyttiggjøre seg på PC, nettbrett eller mobiltelefon.

Jan Hjelseth, fra Tungaloy, fortalte om det tette samarbeidet mellom Tungaloy og Ravema.

- Vi jobber sammen om å finne de optimale løsningene for våre kunder. Vi snakker om høy matingshastighet, spesialverktøy og overflateteknologi, forklarer Hjelseth.

Han presenterte også det nye dreieskjæret fra Tungaloy; T9215 som har skjærehastigheter fra 100-500 meter per minutt avhengig om det skjæres i rustfritt, stål eller støpegods.

Det ble også tid til maskindemonstrasjon og Ravema stilte med Mazak Quick Turn 350 MY med Mazatrol Smooth-styring. Til sammen deltok hundre personer på årets åpent hus.

Mazak med ny fabrikk i Japan

Yamazaki Mazak har nå åpnet dørene for sin nye og høyteknologiske fabrikk i Inabe, Japan. Markedet for verktøymaskiner er fortsatt sterk og det nye anlegget møter den globale etterspørselen.

Den nye fabrikken, som produserer store maskineringssenter og 5-akse CNC-maskiner, har nå åpnet og er klar for å møte den økte etterspørselen etter større maskiner, særlig ettertraktet av luftfartsindustrien, bygg- og energisektoren. Fabrikken i Inabe er den sjette fabrikken Mazak åpner i Japan med totalt 11 verdensomspennende. Med den nye fabrikken øker Mazak produksjonskapasiteten med 20 prosent.

- Mazaks nye fabrikk er en veldig positiv nyhet for oss og våre kunder. Økt produktivitet og kortere ledetider er noe som både vi og våre kunder vil ha stor nytte av, sier markedssjef Per Selskog og legger til:

- Vårt mål er at våre kunder skal ha så kort leveringstid som mulig og det nye anlegget i Inabe er viktig for å redusere denne tiden.

Nytt demosenter på Jæren

Ravema ligger heller ikke på latsiden. I løpet av året vil et flunkende nytt demosenter stå klart på Håland, Bryne.

- I vårt nye demosenter vil vi kjøre kurs og kundesamlinger og alltid ha nye maskinmodeller som kundene selv kan prøvekjøre, forteller Reidar Kverneland.

Det er ventet at Ravema vil ta inn den nye Integrex i-500 i forbindelse med nyåpningen av demosenteret som er planlagt i desember.

- Vi jobber også med å få på plass en hybrid AM-maskin, men tidspunktet for dette er ikke fastsatt, konkluderer Kverneland.

For deg som ikke vil vente til desember, Mazak blir å finne i hall 7 på årets AMB-messe i Stutgart.

For mer infomrasjon se: www.ravema.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109