23948sdkhjf

Protech feirer 25 år

I 1993 ble Protech grunnlagt med en forretningsidé om å selge CAD/CAM-løsninger til produserende verktøybedrifter. Etter 25 år som flittig bedriftsbygger er Protech i dag Nordens største forhandler av 3D-printere.

Da Protech ble grunnlagt, konstruerte bedrifter i 2D-CAD/CAM. 3D-CAD/CAM var noe nytt og unikt som bare et fåtall bedrifter hadde behov for. Protech er i dag forhandler av CAD/CAM-system fra Autodesk. Det siste tilskuddet er Autodesk Netfabb som Protech ble forhandler av i 2017.

Nord-Europas første 3D-printer fra Stratasys

I 1994 solgte Protech Nord-Europas første Stratasys 3D-printer til VTC. Tidlig på 2000-tallet var salg av 3D-printere en beskjeden aktivitet i Norden. I 2002 lanserte Stratasys Dimension en ny FDM 3D-printer som satte fart i markedet. Før kostet en Stratasys FDM 3D-printer 1,4 millioner SEK, men med Dimension kunne Protech nå tilby en raskere, mer pålitelig og bedre 3D-printer til en fjerdedel av prisen. I forbindelse med det økende salget, ekspanderte Protech. I løpet av det kommende året dannet Protech i Sverige en salgs- og serviceorganisasjon basert på markedets behov. Med den raske veksten av additiv produksjon i Nord-Europa, oppstod et økende behov hos Protech i å rekruttere lokalt personale i samtlige nordiske land. I 2004 åpnet Protech sitt første utenlandske kontor i Danmark. Et par år senere ble det også åpnet kontorer i Norge og Finland.

3D-printing i metall

I 2014 tok Protech over Stratasys’ PolyJet-salg i Norden. I 2017 startet satsingen på 3D-printere for metall, da Protech ble utnevnt til en eksklusiv distributør av Desktop Metal i Norden. Med Desktop Metal i produktporteføljen kan Protech nå tilby en løsning for utskrifter av metall. I dag tilbyr Protech 3D-printere og CAD/CAM-system fra Stratasys, MakerBot, Desktop Metal, TopSolid og Autodesk.

For mer informasjon: www.protechnorge.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062