23948sdkhjf

Norrlands største og raskeste fiberlaser

Med Norrlands største og raskeste fiberlasermaskin skjærer LOLAB Produkter tynnplatematerialer så gnistene fyker. Det er ingen tilfeldighet at bedriften valgte maskin fra Bystronic.

Fra firmaet LOLAB Produkter AB kommer alle kabelstiger som beskytter kablingen gjennom hele den nordre lenken i Stockholm. Dette veitunnel-prosjektet er et av de største i sitt slag i Nord-Europa.

- Det er 60 kilometer kabel inne i tunnelene som vårt produkt holdedr oppe, sier LOLABs adm. direktør Thomas Lindblom, og fortsetter:

- Vi produserer mye, men spesialiserer oss på produkter i rustfritt og varmgalvanisert materiale, som passer godt til de høye standardene for tunnellinjer vi har utviklet i samarbeid med vei- og jernbaneverket. Selskapet har også utstyrt Botniabanan med flere kilometer kabelstiger.

Gravsteiner i rustfritt stål

Lolab har også vært leverandør til papir- og pappindustrien i mer enn 30 år, og produserer produkter for perifert utstyr rundt maskinanlegg. Dette er fortsatt tilfellet for ulike bransjer. Et eget produkt er gravmonument produsert i 2mm syrefast stål og markedsført under navnet Lifor. Ideen om å produsere gravstinene på denne måten ble reist av selskapets grunnlegger Lars Olov Lindblom.

Valgte styrke og hastighet ved investering

- Vi har et variert antall oppdrag og erfaringen som blir etterspurt. For å betjene våre kunder har vi investert i en Bystronic ByStar Fiber på 8000W. Det er nå den kraftigste og raskeste fiberlaseren i Nord-Sverige, og en investering for fremtiden. Vi gjorde en grundig undersøkelse ved leverandørvalg, og vi veide også inn den tilliten vi har til Bystronic. Vi har to kantpresser fra dem fra før. Blant annet var den lille, praktiske 40 tonn som viste seg å være et meget kraftig supplement til vår store 250 toner, sier Thomas Lindblom.

Raskeste i Norrland

- Vi bearbeider cirka 250 tonn stål årlig, både rustfritt og syrefritt. Vi holder oss oftest under 10 mm, og med den styrken fiberfiberlaseren leverer kan vi jobbe veldig effektivt. Med hensyn til fart er det imponerende å se maskinen i arbeid. Det vanligste vi skjærer er 0,7 mm syrefast stål, og det går veldig fort, sier laseroperatøren Viktor Eklund.

Bystronic forhandles i Norge av iTec AS.

For mer informasjon se: www.lolab.se eller www.itec.as

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.203