23948sdkhjf

Skreddersydde EDM-maskiner fra ONA

Større, mer effektive og kundetilpassete EDM-maskiner skal ha mindre driftskostnader og tilfredsstille kravene til Industri 4.0. Dette var noe av budskapet da baskiske ONA Electroerosión S.A inviterte til åpent hus før sommeren.

Siden 1952 har ONA utviklet og produsert kundetilpassete EDM-maskiner (Electrical Discharge Machining). Selskapet har levert flere enn 14.000 maskiner til kunder i 60 land på fem kontinenter. I Norge er ONA representert av Bergsli Metallmaskiner AS, og det var nettopp med Bergsli Maskinregisteret besøkte ONA.

Over 300 gjester fikk omvisning i fabrikklokalene i Durango, i hjertet av Baskerland, og underveis fikk vi se live maskindemonstrasjoner.

Økt produktivitet – reduserte kostnader

ONA leverer både tråd- og senkegnistmaskiner. Maskinene er utviklet for å møte de strenge kvalitetskravene innen eksempelvis bil-, fly- og energisektorene samt innen mikromaskinering og produksjon av formverktøy. I tillegg til egen utviklingsavdeling, på 1500m2, samarbeider maskinprodusenten med forskningssentra i inn- og utland. Totalt finnes det 70 ulike maskinkonfigurasjoner å velge mellom, og under fabrikkbesøket ble det fokusert på enkelte maskinmodeller for å vise teknologispennet ONA har å by på.

QX Standard-serien senkegnister kommer med en helt ny digital, konfigurerbar og programmerbar generator, som ifølge produsenten, er 30 prosent mer effektive enn dem man finner på markedet ellers. Dette skal gi økt hastighet og produktivitet samtidig som forbruket av elektroder reduseres. Selvrensende filtre gir reduserte vedlikeholdskostnader.

QX finnes også som en modulerbar maskinserie slik at kunden selv kan konfigurere sin løsning. For øvrig finnes fem QX-maskinmodeller som har to hoder for dobbel hastighet.

AV-serien av trådgnister strekker seg opp til den største AV130, verdens største i sitt slag, som kan bearbeide komponenter på opptil ti tonn med byggevolum på over to kubikkmeter. Maks skjærehastighet med 0.30 mm wire (Xcc) er 360 mm2 per minutt. Maskinserien kommer enten som standard eller som kundetilpasset.

Automasjon i fokus

Maskiner med to hoder, automatiske verktøyvekslere og robotisert elektrodeskifte inngår i ONAs fokus på automasjon. Igjen, basert på kundens eget ønske, kan man sette sammen maskiner og utstyr som kan gi produksjonstider på opptil 6500 timer per år. Ifølge ONAs egen kundeundersøkelse mener kundene at ONAs maskiner gir 98 prosent oppetid, noe maskinprodusenten mener er blant verdens beste resultater.

Satsingen på digitalisering og Industri 4.0 er noe ONA er stolt av og viser til at dette også kommer kundene til gode. Digitaliseringen starter allerede når nye produkter utvikles, gjennom hele utviklingsløpet, gjennom testing og ut i produksjonen. Videre inneholder maskinene digitale løsninger som gjør at de kan settes sammen i nettverk, kundene kan få opplæring og service fra fabrikken via nettet og alt dette skal til sammen gi kunden fordeler som eksempelvis redusert produksjonstans, full sporbarhet på deler og ikke minst lønnsom produksjon.

Seriøs maskinprodusent

Maskinprodusenten gir 25 års reservedelgaranti fra tidspunktet maskinen er produsert. ONA er sertifisert i henhold til ISO 9001 og ISO 14.001.

- Vår erfaring med ONA er at vi har å gjøre med en seriøs maskinprodusent som holder høy kvalitet og som ligger i forkant av teknologiutviklingen, sier Snorre Solbakken, daglig leder i Bergsli Metallmaskiner AS.

For mer informasjon se: www.bergsli.no eller www.onaedm.com

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094