23948sdkhjf

Danskene tok Automatica med storm

Danske robotprodusenter slo til med store stands på Automatica 2018 og viste verden blant annet hva samarbeidende robotteknologi handler om. Maskinregisteret fikk en smakebit av hva danskene vartet opp med.

Hele 11 danske foretak stilte ut på Automatica 2018 som ble avholdt 19. til 22. juni på ICC München messesenter. Totalt stilte 890 bedrifter ut fra 29 land, og nærmere 46.000 besøkende fra 89 land var en økning på syv prosent fra forrige messe for to år siden. Antall utenlandske besøkere steg med 20 prosent. International Symposium on Robotics (ISR) ble arrangert samtidig med utstillingen. I tillegg var det ulike workshops og innlegg om robotteknologi.

Flere av messens temaer går igjen på industrimesser rundt om på kloden; digitalisering og Industri 4.0, smart fabrikk, nettverksproduksjon, felles maskinspråk, samarbeid mellom maskin og menneske, kunstig intelligens og ikke minst start-opp-bedrifter og ungdom.

Robotteknologi i mange ulike former ble vist på messen, alt fra forskningsroboter for ekspedisjoner på Mars, industriroboter i alle mulige varianter og menneskelignende service-roboter.

Dansk suksess

Den danske foreningen DIRA – Dansk Robot Netværk – dro på messetur og hadde hele 45 personer med i følget. De viste stor interesse for de danske robotutstillerne. Men, det var fullt opp med besøkende fra alle verdens hjørner og blant internasjonale journalister var danskene på alles lepper.

Verdensledende Universal Robots (UR) hadde en stor stand og her møtte Maskinregisteret Per Kloster Poulsen, som er regional salgssjef i UR.

- Norge er et interessant marked for oss, ikke størst, men det er et stort potensial, uttalte Poulsen.

Hos OnRobot møter vi den store profilen innen robotteknologi – Enrico Krog Iversen – som mener det er viktig å forstå hva som skjer dersom vi ikke automatiserer.

- Det er en dyd av nødvendighet å robotisere. Hvis vi ikke gjør det vil noen andre ta våre markeder, så enkelt er det, sier Iversen, og fortsetter:

- I Danmark har vi forstått det og det har gitt oss en formidabel vekst. Det spirer og gror innen robotisering i alle bransjer, spesielt i Odense der vi har et stort bransjenettverk med 120 bedrifter som er medlem i Odense Robotics.

Mange fornøyde

Ifølge messearrangøren vurderte 96 prosent av utstillerne og 98 prosent av besøkende messen som utmerket, veldig god eller god. Automatica er forretningsplattformen for konkrete investeringer, og 97 prosent av de besøkende bekreftet dette. Neste Automatica finner sted 16. til 19. juni 2020.

For mer informasjon se: www.automatica-munich.com

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047