23948sdkhjf

Folla Tech etablerer ny CNC-avdeling

Folla Tech AS er inne i en ekspansiv periode og i tillegg til overtakelsen av Aquamarine Subsea og ny avdeling i Verdal etableres nå en ny CNC-avdeling ved hovedkvarteret i Follafoss.

Folla Tech AS er et industriserviceselskap som ble etablert i 1987. Selskapet renoverer blant annet vakuumpumper, sentrifugalpumper, kompressorer, skruer og valser i egne verksteder, men også ute i felt med mobil maskinering, termisk sprøyting og mekanisk montasje på plass hos kundene. Innen vakuumteknikk utføres systemundersøkelser, systemoptimalisering og tilstandskontroll. Folla Tech leverer også reservedeler, nye pumper og komplette vakuumpumpesystemer.

Selskapet tilbyr lokale industrielle tjenester kombinert med spesiell service, nye fasiliteter og enhetskonstruksjon.

Ekspanderer i Vestby og Verdal

- Vår avdeling i Vestby ble etablert gjennom overtakelse av Aquamarine Subsea AS i mai i år, tidligere Brødrene Johnsen, og vi er derfor en ledende leverandør til olje- og gassindustrien. Våre kunder i Vestby er globale riggeiere, OEM er og serviceselskaper, og vi leverer vedlikehold, reparasjon og sertifisering, samt nyproduksjon av utstyr til boring og undervannsfelt, forteller Olav Dehli, adm. direktør i Folla Tech AS, og legger til:

- Vi har høy kompetanse innen bore-, intervensjons- og produksjonsutstyr, samt risere og trykkontrollsystemer. Vi har langsiktige serviceavtaler med en rekke viktige industrikonsern i Skandinavia.

Avdelingen i Verdal ble offisielt åpnet 31. august i år. Folla Tech har nå 80 ansatte på de forskjellige verkstedene i Follafoss, Verdal, Vestby og Motala (Sverige), med Follafoss i Trøndelag som hovedkontor.

Ny CNC-avdeling

Dehli tar Maskinregisteret med på omvisning ved hovedkvarteret i Follafoss.

- For to år siden besluttet vi å gjøre store endringer på vareflyten i fabrikken her i Follafoss. Det gjenstår fremdeles en del ting før vi kommer helt på plass, men vi håper å være i mål til jul i år, sier Dehli mens vi går gjennom fabrikklokalene.

Rundt om står det mengder med komponenter som befinner seg i ulike ledd av prosessene.

- Her ser du deler til vakuumpumper som vi har demontert og som står på tur til å bli renovert. Vi har ganske mange av dem, i alle størrelser, og som du ser gjelder det å være nøye med dokumentasjon og merking av hver eneste del da de skal gjennom forskjellige prosesser før de blir satt sammen til komplette renoverte pumper igjen, blir testet og målt dokumentert, forklarer bedriftslederen.

I en stor hall er det foreløpig kun et par maskiner. En 12 meter lang CNC-styrt dreiebenk og en helt ny 30 tonn tung vertikal dreiemaskin fra taiwanske You Ji. Maskinen er levert av Exel Machines, og daglig leder Idar Tiller tegner og forklarer.

- Vi fikk sendt maskinen til en kai like i nærheten her i Follafoss, du vet, det er ikke så enkelt på smale veier med en så stor maskin, sier Tiller.

Han forteller at maskinen, som er produsert av en av Taiwans største maskinprodusenter – You Ji YV1600ATC+C - har automatisk verktøyveksler, er utstyrt med måleprobe og kan bearbeide emner på opptil åtte tonn med største diameter på 1800mm.

Hvorfor valgte dere akkurat denne maskintypen, spør vi Olav Dehli.

- Det har vært en lang prosess fra da vi besluttet å gjøre endringer på layout i fabrikken, vurdere maskiner og utstyr til vi skrev kontrakt med Exel Machines, men et viktig punkt var de solide referansene denne maskinprodusenten har, svarer Dehli.

Han forteller at det skal komme flere maskiner etter hvert som man har kommet i mål med omorganiseringen.

- Vi jobber med ny webside, er aktive på Facebook og Instagram, og på Youtube kan du se en liten film som viser hvordan vi installerte den nye vertikale dreiebenken, inviterer Olav Dehli.

For mer informasjon se: www.follatech.no eller www.exelmachines.no eller www.youji.com/en

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.064