23948sdkhjf

Stor optimisme på EuroBLECH 2018

EuroBLECH vokser seg større og tiltrekker verdensnyheter og utstillere fra alle kontinenter. Maskinregisteret har sjekket stemningen, og konklusjonen er klar: det er stor optimisme i markedet.

Etter to fulle dager på EuroBLECH har trioen fra Maskinregisteret besøkt en god del maskinutstillere og norske maskinforhandlere. Det gjennomgående bildet som tegnes av maskinprodusenter og deres norske representanter er at det råde stor optimisme på de fleste områder. Det er fulltegnede avtalebøker, mange forespørsler og maskinbestillinger hos flesteparten av dem vi snakket med.

Messen vokser

Totalt var det 1507 utstillere fra 40 land på årets EuroBLECH, den 25. i rekken siden starten. Med et utstillingsareal på 89.875m2 ble årets messe 2000m2 større enn forrige. De største utstillerlandene er Tyskland, Italia, Kina, Tyrkia, Nederland, Spania, Sveits, Danmark, USA og Østerrike.

Industri 4.0

Som på så mange andre maskinmesser var Industri 4.0 et hett tema. Nå begynner det å komme løsninger som faktisk likner på det man så lenge har snakket om, nemlig maskiner i nettverk, innsamling og bearbeiding av store datamengder og hvordan man kan få fordeler av dette. Et eksempel er Kempes AirWatch (se bildekavalkade) som overvåker luftkvaliteten i verkstedet, gir fortløpende melding om tingenes tilstand, og som i tillegg kan styre luftrensingen fortløpende. Naturligvis får man total oversikt over strøm- og filterforbruk samt analyser og kalkyler av ulike slag.

Trumpf viste Trace & Trac, et sporingssystem som gir økt kontroll over alle komponenter og råvarer. Også ned på maskinnivå viste Trumpf et skanningsystem, Active speed control, som regulerer laserskjæringen i sanntid (se bildekavalkade).

Blir bare viktigere

EuroBLECH er og blir en dynamisk møteplass. Årets utgave viser at messen bare blir mer og mer viktig for tynnplateindustrien. Det er her du finner det nyeste innen forskning, innovasjon og produktutvikling. Messearrangøren har fjernet lørdag som messedag, noe som bidrar til at det blir flere besøkere på de gjenværende fire messedagene. Det gir økt aktivitet og øker spenningsnivået. Kan hende det også gir mer forretningsorienterte besøkere som da ikke besøker messen for «turens skyld».

Neste EuroBLECH holdes i Hannover 27. til 30. oktober 2020.

For mer informasjon se: www.euroblech.com eller for flere nyheter søk opp messen på Facebook og Instagram.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.172