23948sdkhjf

Kutt kostnader og øk produktiviteten

Kortere maskineringstider, sponfri gjengebearbeiding og færre avbrudd er noe av det Sandvik Coromant lover ved bruk av deres CoroTap 400 pressgjengetapp.

Skjæreverktøy- og verktøysystemspesialisten Sandvik Coromant har lansert en pressgjengetapp som er optimalisert for maskinering i stål (ISO P) og som, ifølge produsenten, vil gi en kraftig økning i produktiviteten, særlig innenfor bilindustrien. CoroTap 400 oppnår dette ved hjelp av sponfri gjengebeareiding, kortere maskineringstider og sterkere gjenger takket være redusert moment og optimalisert geometri.

Høyere skjærehastighet

Bilindustrien stiller ekstremt høye krav når det gjelder kvalitetskontroll, og den har implementert robuste og strenge prosesser på bakgrunn av dette. Den nye pressgjengetappen er utviklet for å oppfylle disse presisjonskravene ved å sikre overlegen gjengekvalitet, forbedret prosessikkerhet og lengre verktøylevetid. Resultatet er en kombinasjon av økt effektivitet og reduserte kostnader. I sammenligningstester er CoroTap 400, ifølge produsenten, en betydelig sikrere og mer stabil tapp enn konkurrentene, og oppnår samtidig inntil 50 prosent høyere skjærehastighet.

Enklere prosessplanlegging

Blant de viktigste egenskapene til den nye gjengetappen er en optimalisert kamprofil som er designet spesielt for ISO P-anvendelser. Ved å øke antall kammer på gjengetappen og korte ned gjengelengden, har Sandvik Coromant klart å redusere vrimomentet ved maskinspindelen. Dette gir bedre muligheter for økte skjærehastigheter, noe som i sin tur forbedrer produktiviteten. Dette betyr at CoroTap 400 kan tilby kunden viktige fordeler som større prosessikkerhet, færre maskinavbrudd, reduserte kostnader per hull og forbedret verktøylevetid, noe som gir enklere prosessplanlegging.

Ekstra trygghet

Den nye gjengetappen er konstruert med et nytt substrat og belegg som sørger for at den er trygg og enkel å jobbe med for maskinoperatørene, takket være glimrende driftssikkerhet og muligheter for bruk i maskiner med lavere dreiemoment. For ledere innenfor bilindustrien tilfredsstiller gjengetappen deres krav om «grønt lys» maskinering, og tappens ekstremt høye nivå med hensyn til repeterbarhet og forutsigbarhet gir dem ekstra trygghet når det gjelder å opprettholde høyest mulige produksjonsstandarder.

Lengre liv

For å kunne tilby en mer konsekvent og pålitelig gjengeprosess er CoroTap 400 konstruert med en geometri som kan redusere kraften som trengs ved maskinering av en stålkomponent med inntil 30 prosent. Samtidig kan gjengetappens levetid bli inntil dobbelt så lang som for lignende formgjengeverktøy.

Allsidig gjengetapp

CoroTap 400 er konstruert for å kunne brukes på ståltyper inntil 330 HB kombinert med bor som Sandvik Coromants CoroDrill 860, og den er derfor ideell til maskinering av bilkomponenter som stempelstenger, hjulnav, veivaksler, akslinger, gir og girkasser. Mulighetene begrenser seg imidlertid ikke til bilindustrien, for CoroTap 400 egner seg også til generelle maskineringsjobber, der den kan forbedre produktiviteten og kutte utgiftene ved gjenging i jernbanehjul, flenser, nagler, hylser, sylindere, rør og en lang rekke andre komponenter.

For mer informasjon se: www.sandvikcoromant.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063