23948sdkhjf

Bedre HMS med Amada ergonomiske maskiner

| Av Redaktionen | Tips redaksjonen om en historie

I tråd med kundenes etterspørsel, lanserer Amada sin nye ergonomiske serie med kantpresser. Som et resultat av et kjent syn i bransjen, med operatører som tilbringer hele skiftene stående ved kantpresser, kan man nå henvise til historiebøkene med den nye HFE-5012 Ergonomic maskinserien.

I en tid hvor det allerede er vanskelig å rekruttere dyktige kantpresseoperatører, gir innføring av et mer komfortabelt driftsmiljø høyere grad av tilfredsstilt arbeidskraft og følgelig produktivitet.

- HFE-5012 Ergonomic er designet med tanke på operatøren, og gir en svært komfortabel og produktiv arbeidsstasjon for små, komplekse deler, sier Chris Williams, produktsjef hos Amada UK, og fortsetter:

- Med mer enn 100.000 Amada kantpresser solgt, er vårt rykte for kvalitet og innovasjon godt kjent. Disse nye modellene er en perfekt oppgradering for brukere som ønsker å øke sin knekkekapasitet.

Bedre operatørkomfort

HFE-5012 Ergonomic gjør det mulig med sittende betjening med arbeidsbord og setesett inkludert. En åpning i underbommen letter aktivering av pedalen fra sittende stilling. Dermed reduseres operatørens belastning, noe som igjen reduserer defekte deler og gir mer brukerkomfort, spesielt ved repeterende arbeid.

HFE-5012 Ergonomic maskiner er utstyrt med flere funksjoner designet spesielt for å forbedre operatørens komfort, inkludert: et justerbart bord; en ergonomisk stol med justerbar høyde og ryggstøttehelling; en uttrekkbar fotstøtte; seks skuffer for lagring av verktøy; og et arbeidsplassbelysningssett. Oppsett for operatører av forskjellig størrelse er både raskt og enkelt. Videre, da bordet er sammenleggbart, kan maskinene også betjenes stående hvis man foretrekker det.

Økt produksjon

Den ergonomiske serien inkluderer flere forskjellige modeller, inkludert en konvensjonell (HFE-5012M2) og en Industri 4.0-kompatibel (HFE3i-5012) variant. En høyhastighetsbom tilbys på alle maskiner, med kapasitet fra 185 mm/s på M2, opptil 220 mm/s på 3i, noe som gir en gunstig sammenligning med mange tradisjonelle kantpresser i bruk, hvor den typiske bomhastigheten er 100 mm/s. En raskere bom tilsvarer et høyere antall deler per time og dermed kortere leveringstider.

En annen faktor som virker inn på kortere ledetider og økt produksjon er Amadas patenterte FAST (Fingers with Active Safety Technology) bakannlegg. Helt i samsvar med CE-sikkerhetssertifisering, maksimerer FAST både beskyttelsen av operatøren og produktiviteten ved produksjon av deler med små knekker uten bakannleggets nedbremsings og sikkerhetssone.

Blant de som tjener på dette, er eksisterende brukere av små kantpresser (OEM eller underleverandører) spesielt de som har til oppgave å produsere deler med knekker under 50 mm.

Fokus på hastighet bidrar til at fabrikkene oppfyller behovene til “balansert investering�?, slik at investeringer i det nyeste innen lasermaskiner, ofte bare flytter flaskehalsen lenger ned i prosesskjeden, til knekking. Investering i Amada HFE-5012 Ergonomic maskiner hjelper, ifølge maskinprodusenten, til å motvirke denne effekten for å oppnå større omsetning.

Reduserer strømkostnader

Ytterligere fordeler med disse 1,2 m, 50-tonns kantpressene, inkluderer uavhengig Delta-X posisjonering av bakanlegget, som gir større nivåer av kapasitet og presisjon ved måling av små vinklede knekker. For verksteder som er opptatt av effektivitet, er Amadas innovative kraftomformer-teknologi laget slik at den slår av hydraulikkpumpen når den er inaktiv, og dermed reduserer strømkostnadene med opptil 50 prosent sammenlignet med vanlige hydrauliske maskiner.

Maksimerer produksjonstiden

Brukere av modell 3i vil også ha fordeler som inkluderer: Amada AMNC 3i-kontroller med offline 3D-programmeringskompatibilitet; S-GRIP knivholder for vertikal verktøylasting og -lossing; og DIGIPRO vinkelmåling for hurtige justeringer under testknekking og oppsett. Alle er utformet for å hjelpe til å maksimere maskinens produksjonstid.

Blant kjernefunksjonene til maskiner over hele serien, er den patenterte reaktive underbommen, Euro-stil verktøy og en stor arbeidsrekkevidde. Ved hjelp av sin 50 tonns kapasitet, er det mulig å bearbeide en 500 mm lang del i 10 mm stål ved hjelp av en 80 mm matrise.

Serie Amada HFE-5012 Ergonomic er nå tilgjengelig i UK, Spania og Skandinavia.

For mer informasjon se: www.amada.no

Hold deg oppdatert med Maskinregisteret
Kommentarer (0)
Forsiden akkurat nå

DNB PMI falt tilbake i juli

Enova-støtte til over hundre industriprosjekter

LVD planlegger en rekke teknologiaktiviteter

Står vårt digitale fortrinn for fall?

Vil du være med å utvikle NORSOK N-004 Design of steel structures?

Nyhetsbrev

Zeiss og Hydac øker ytelsen innen teknisk renhet med digitalisert arbeidsprosess

RobotForum 2020 til Molde 22. - 23. september

Få «Den ultimate guiden for 3D-printing» gratis

AP&T med døgnservice

EuroBLECH 2020 utsatt

Kværner og Aker Solutions slår seg sammen

Vention – lag din egen fabrikk på web

Ny eier av WiTö Stainless investerer i Salvagnini fiberlaser

Nor-Swiss lanserer Xebec Technology for grading og polering

God påmelding til SMART industri 2021

Ny Generalsekretær/daglig leder for NSF

iTec blir forhandler av TiPTiG europe

Maskinagenten AS – ny maskinforhandler med mye erfaring

Monitor satser i Norge

Fein med effektiv og trygg fjerning av støv når du sliper

Ny LVD kantpresse på plass hos Smed T. Kristiansen

Wica Cold investerer i ny fiberlaser fra Salvagnini

Wiha’s elektrisk skrutrekker SpeedE i ny utgave

TMTS 2020 blir virtuell, neste fysiske utstilling i 2022

Se alle Bedriftenes egne nyheter

Send til en kollega

0.172