23948sdkhjf

Meidell med miljøvennlige skjærevæsker fra Strub

Regulatoriske endringer har fremtvunget nytenking i utviklingen av morgendagens skjærevæsker. Meidell lanserer i disse dager den helt nyeste teknologien fra Strub Swiss Tribology.

REACH, CLP og biocidreguleringen har i dag stor innflytelse på utviklingen av kjøle- og smøremidler.

- I mange tilfeller fører dette til en begrensning av mengde og reduksjon i valg av additiver ved produksjon av smøremidlene. Samtidig blir kravene til kjøle- og smøremidler stadig strengere, og da ikke bare med tanke på kravene til væskenes tekniske ytelse, forklarer Morten Høisveen, produktansvarlig for Strub hos Meidell.

Fri for biocider

Reglene for REACH, CLP og Biocidal Regulation stiller høye krav og påvirker metallbearbeidende væsker. Alle disse forholdene kompliserer utvikling av et helsevennlig, ufarlig og stabilt produkt. R&D-teamet hos Strub Swiss Tribology har tatt alt dette innover seg når de nå har utviklet sin nye Future Resistant Technology (FRT) serie, et fremtidsrettede vannblandbart kjølemiddel.

FRT-serien kjennetegnes av høy stabilitet over lang tid, lengre verktøylevetid og lavere risikoklassifisering gjennom bruk av nøye utvalgte råvarer.

- Mange av våre kunder har allerede fått sjansen til å teste de nye skjærevæskene, og tilbakemeldingene vi får er svært gode, fortsetter Høisveen.

Den lange levetiden til FRT kjølevæsken er basert på en høy pH-startverdibuffer og et høyt alkaliereservat. Videre er hele FRT-produktserien er fri for borsyre, formaldehyd og tilsvarende stoffer. I tillegg er et av produktene i serien helt fri for biocider.

Gode tilbakemeldinger

Til tross for at produktene oppfyller alle miljø- og helsekrav, tilfredsstiller den samtidig alle krav som stilles til skjæreegenskaper og ytelser i moderne skjærevæsker, forklarer Høisveen entusiastisk.

Den nye FRT serien er ikke giftig hvis den skulle komme i vann, ved lagring eller under transport. Samtidig gir den utmerket smøring, beskytter mot korrosjon, produserer ikke skum og gir enkelt vedlikehold av væsken.

- Serien er svært stabil og selv etter lang tids bruk er PH veldig stabil og nærmest uendret. Som fortalt har alle som har hatt muligheten til å teste FRT-produktserien gitt oss svært gode tilbakemeldinger, og vi gleder oss nå til å gi flere muligheten til å oppleve alle de fordelene som de nye, miljøvennlige kjøle- og smøremidlene gir, avslutter Morten Høisveen.

Les mer på www.meidell.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.064