23948sdkhjf

Presisjonssliping når det ikke er rom for feil

I noen industrier er det ikke rom for feil. Det er de små marginene som teller. Da er Sliping og Honing en av få som kan levere presisjonssliping på høyt nivå.

Sliping & Honing AS tilbyr spesialsliping i titan, Inconel, og om kort tid også i wolfram.

- Vi sliper overflatefinhet helt nede i RA 0,01. Dette er selvfølgelig helt ekstremt og det er få andre som kan tilby dette i Norge. Vi kan naturligvis også tilby "vanlig" sliping i topp kvalitet og med kort leveringstid, forteller Arnfinn Gjersvik, daglig leder hos Sliping og Honing AS.

Lang erfaring Sliping og Honing AS ble etablert i 2007, og er en mekanisk bedrift som tilbyr innvendig og utvendig presisjonssliping og honing. Bedriften tilbyr også bistand ved produktutvikling av nye verktøy for eksempelvis oljeserviceindustrien. Maskinparken vår består i dag av fire honemaskiner og tre slipemaskiner.

Sliping og Honing har mange års erfaring og høy kompetanse innen faget. Verkstedet ligger i Stokkelandsmarka på Vigrestad, cirka 4,5 mil sør for Stavanger.

- Vi holder til i et industriområde med flere mekaniske bedrifter som samlet tilbyr det meste av mekaniske tjenester. For oss er det avgjørende med størst mulig kundetilfredshet når vi utfører vårt arbeid. Uansett om det dreier seg om enkeltstående eller flere oppdrag kan du forvente samme høye standard fra vår side, bedyrer Arnfinn.

Små toleranser – høy kvalitet

- Når det ikke er rom for feil da foretar du presisjonssliping, uttaler Arnfinn Gjersvik.

Han vet hva han snakker om for han har kunder innenfor mange felt der det kreves høy presisjon; offshore, subsea, motorer, flyindustri, medisin og våpenindustri.

- Vi har en rekke kjente kundereferanser, og er veldig stolt over å ha blant andre CERN på kundelisten, sier Arnfinn.

Han plukker forsiktig frem et produkt som har fått spesialbehandling. Det er et 1,5 meter langt rør med åtte millimeter diameter og veggtykkelse på en millimeter. Det vil si hadde den veggtykkelsen, for nå har Arnfinn redusert veggtykkelsen til 0,5 millimeter med en toleranse på fem mikron.

Vi får ikke fotografere delen, for den tilhører en kunde, men bare å holde på et så langt og tynt rør gir inntrykk av hva slags presisjon som skal til å oppnå et fullgodt resultat.

- Ja, det er mye vi får til her i verkstedet, det er egentlig bare å spørre, så løser vi det meste, konkluderer Arnfinn Gjersvik.

For mer informasjon se: www.slipinghoning.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125