23948sdkhjf

Sagene går store deler av døgnet

I en tid med stor vekst er det viktig å holde produksjonen i gang. Hos Sverdrup Steel AS i Stavanger går sagene store deler av døgnet. En ny sag av merket Pegas Gonda, levert av Alf I Larsen AS skal bidra til å sikre leveringsdyktigheten.

Sverdrup Steel AS har utviklet seg i fra en lokal leverandør av høylegert stål i Stavanger-regionen til en internasjonal aktør med syv lokasjoner fordelt på Europa og sør-Øst-Asia. Sverdrup Steel er en material- og kompetanseleverandør spesialisert innen høylegert stål. Kompetansen som er bygget opp under firmaets første år, hvor en hovedsakelig jobbet mot den norske olje- og gassektoren, er grunnlaget for suksessen i det internasjonale markedet.

Kraftig vekst

- Vi har etablert oss i flere industrisektorer internasjonalt og ser at kompetansen vi tilbyr kombinert med topp produktkvalitet og leveringsdyktighet verdsettes høyt også i disse segmentene. En omsetningsvekst på 27 prosent i 2017 underbygger dette, forteller Frode Kolsnes hos Sverdrup Steel AS.

Nasjonalt er selskapet etablert i Stavanger, Oslo, Kløfta, Bergen, Tønsberg og Fosnavåg. Internasjonalt finnes Sverdrup Steel i UK, Danmark, Sverige, Finland, Tyskland og Korea. Selskapet leverer regelmessig til over 40 land på verdensbasis. Sverdrup Steel AS omsatte i 2017 for 573 millioner og i 2018 ble omsetningen 1,1 milliard.

- Inneværende år ser vi at veksten vil fortsette i samme takt. En så sterk organisk vekst krever mye av organisasjonen i alle ledd. I Sverdrup har vi et fantastisk team som kommer til å klare denne utfordringen. Men, det er da særdeles viktig at materialer og utstyr fungerer som det skal og klarer av sine oppgaver slik at vi unngår det merarbeidet stopp i arbeidsverktøy medfører, understreker Kolsnes.

Sager «døgnet rundt»

Ved hovedkontoret i Stavanger er det primært stangstål som lagres.

- Sagene våre er vårt viktigste arbeidsverktøy. Dermed må våre sager være av høy kvalitet for å sikre driftssikkerhet, presisjon og effektivitet. Dette er imperativt for at vi skal klare å levere det sluttproduktet vi har satt oss som mål å levere, og som våre partnere (for det er det våre kunder er for oss) forventer av oss, sier Kolsnes og fortsetter:

- Sagene går store deler av døgnet her på huset. Vi har flinke operatører som maksimerer kapasiteten i sagene under arbeidsdagen. Sagene programmeres ved arbeids dagens slutt og jobber videre når våre ansatte har avsluttet sin arbeidsdag.

Første sag fra Pegas Gonda

- Når vi nå har fått levert vår første sag av merket Pegas Gonda fra Alf I Larsen AS (AIL), en Thor5, så var vi veldig spent på hvordan den ville fungere, om den virkelig kunne leve opp til lovnadene som ble gitt av selgerne. Den har nå vært i drift i over en måned og vi kan ikke si annet enn at så langt så har vi fått det produktet vi var lovet. Oppfølging i fra AIL har vært bra og vi er meget fornøyd med både sag og servicen som Olav Austad leverer. Det blir nok flere Pegas sager å finne her hos Sverdrup Steel i Stavanger om prisnivået fortsetter å være fornuftig, og ikke minst at servicen fortsetter på det nivået som leveres i dag, konkluderer Frode Kolsnes.

Alf I Larsen AS var innom med blomster og kake, og har vært involvert i hele prosessen. Olav Austad har vært tilgjengelig for opplæring og følger opp maskinen i etterkant av installasjon.

- Vi setter kundene våre i hovedfokus, og syns det er kjekt å se når maskinen er på plass, fungerer og kunden er fornøyd, kommenterer Olav.

For mer informasjon se: www.sverdrupsteel.no og www.ail.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094