23948sdkhjf

Ravema med nytt demosenter på Jæren

Når Ravema AS nå har flyttet fra Klepp til nye lokaler på Bryne får maskinforhandleren et viktig utstillingsvindu strategisk plassert i nærheten av flere viktige kunder.

Nylig åpnet Ravema sitt nye demosenter på Bryne. Inviterte fra leverandører, samarbeidspartnere og kunder var tilstede da ordfører i Time Kommune, Reinert Kverneland, høytidelig åpnet senteret tirsdag 19. mars.

Viktig vindu mot industrien

- Vi hadde behov for et nytt vindu mot industrien. De tidligere lokalene var både små og lite funksjonelle etter dagens behov. Nå ligger vi bedre plassert, i nærheten til samarbeidspartnere og kunder, faktisk rett over veien for vår største kunde som er Aarbakke AS, sier Reidar Kverneland hos Ravema AS, og fortsetter:

- Nå har vi bedre plass og kan kjøre kurs og demo i egne lokaler, ved vår tidligere lokasjon satte vi opp telt utenfor for å få plass til deltakerne. At Ravema sentralt i Sverige har støttet oss tar vi som et tegn på at den jærske industrien er viktig for moderselskapet, og ikke minst for flere av våre leverandører som nyter godt av tette samarbeid med flere av våre kunder. Eksempelvis jobber Aarbakke i et teknologisamarbeid med Mazak og Ravema som handler om smart fabrikk.

I demosenteret står det, i tillegg til skjærende verktøy, håndverktøy, måleutstyr, dele/maskinvasker, oppbevaringssystem, støttedokker samt spontransportør også utstilt flere Mazak-maskiner, blant annet en Variaxis J-600/5X solgt til en Svensk kunde og en Mazak Integrex i500. Sistnevnte er allerede solgt til Aarbakke AS.

Spennende nyheter

I tillegg til å selge et par nye maskiner på åpningsdagen, og en under åpent hus, kunne Ravema også skilte med å ha solgt den første hybride Mazak-maskinen i sitt slag i verden. Årdal maskinering har kjøpt Mazak Integrex IG i500 AM. Dette er en fullblods 5-akse dreie-fresemaskin med integrert additiv fremstilling gjennom metallpulverpåføring og lasersmelting. Maskinen er ennå ikke ferdig, men er spekket av kunden i samarbeid med Ravema.

For første gang i Norge ble det vist og demonstrert Garant Tool24 PickOne; et fleksibelt og hurtig vareutgivelsessystem. Systemet er tilgjengelig med fire ulike størrelser av oppbevaringsrom som standardkonfigurasjon og lastekapasitet på 1000 kg, spesielt designet for industriell bruk.

- Vi har bygget en sluse i inngangspartiet til Tool24. Har kunden et akutt behov for verktøy, sjekker de på dataen og ser om det ligger her. De kan da reise til Ravema og plukke ut selvbetjent 24 timer/365 dager. Vi kommer til å ha blant annet type «kritiske» skjæreverktøy på lager, forteller Reidar Kverneland entusiastisk.

Under åpent hus 20. til 23. mars holdt fagfolk fra Ravema, Mazak, Sandvik Coromant, Hoffmann, Cromar og Atling presentasjoner i det nye demosenteret på Bryne. Deltakerne kunne se og prøve produktene og stille spørsmål til fagpersonell fra leverandørene. Totalt var det 250 besøkende.

- Vi er svært fornøyd med oppslutningen og oppmerksomheten vi har fått så langt. I tiden fremover vil vi planlegge nye aktiviteter, sannsynligvis i samarbeid med flere andre aktører i regionen, så følg med, sier Reidar Kverneland.

For mer informasjon se: www.ravema.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095