23948sdkhjf

Bryne Plast gikk for ny Hermle

Da Bryne Plast AS søkte etter ny vertikal fresemaskin var stabilitet, presisjon og totalpris øverst på ønskelisten. Etter grundige undersøkelser falt valget på en Hermle C52 U MT levert av Bergsli Metallmaskiner AS.

Bryne Plast AS fremstiller produkter som er maskinert, vakuumformet og sprøytestøpt. Siden 1971 har Bryne Plast AS levert forskjellige typer produkter til mange ulike markeder.

Økte krav til presisjon

Det er stor aktivitet i industrien i Rogaland og hos Bryne Plast merker man hvor markedet befinner seg.

- Selv om vi har mange kunder i havbruk og byggebransjen er vi også leverandør til oljeindustrien. Det benyttes mer og mer plast også i denne sektoren og med det opplever vi også økte krav til presisjon, gjerne ned på et par hundredels millimeter, forklarer Vier.

For å møte de høye kravene ble det viktig å ha maskiner som kan møte etterspørselen.

- Vi fant ut at vi måtte sikre både stabil produksjon og høy nok presisjon gjennom kjøp av en helt ny maskin, dette gjorde jeg i samarbeid med min sønn som er ansvarlig for CNC-programmering og design.

Beste totalløsning

- Vi produserer mye i teknisk plast, men også i aluminium. Det er ulike krav til disse materialene, både innen verktøyvalg og maskineringsstrategi. Vi er samarbeidspartner med flere bedrifter som utvikler egne produkter. I tillegg kjører vi leieproduksjon.

Alt dette krever maskinteknologi som ikke står tilbake for noe, vi befinner oss tross alt midt blant mange flinke konkurrenter, sier Kjetil Vier.

Hva er det med Hermle som gjorde at dere valgte denne maskinprodusenten?

- Vi har gjort grundige vurderinger før vi valgte maskinprodusent. Når det gjelder Hermle så er maskinkonstruksjonen svær robust og når man ser på stabilitet og presisjon så ligger Hermle i fremste rekke. Vi har utstyrt maskinen med nøyaktig og presist oppspenningssystem fra Lang.

Det var også mer aksevandring på Hermle-maskinen enn hos de andre maskinene vi vurderte. Vårt maskinvalg, en vertikal fres type C52 U MT, gir mulighet for dreiing og fresing samtidig. Mange kommenterer at dette er dyre maskiner, men vi har gjort nøyaktige kalkyler som inkluderer alt vi ønsket å ha med i denne investeringen, og da viser det seg at Hermle har maskiner som er rikelig spekket, så mange av tilvalgene slipper man. Ser man på totalprisen så skiller ikke den så mye fra konkurrentene, svarer Kjetil, og legger til:

- Vi kjøpte en gang en brukt Mori Seiki fra en utenlandsk forhandler, og denne fulgte ikke opp på noen måte. Vi kontaktet Bergsli Metallmaskiner, som før var norsk representant for Mori Seiki, og de stilte på alle måter opp. Gjennom den erfaringen har vi full tillit til Bergsli, som er forhandler for Hermle i Norge.

For mer informasjon se: www.bryne-plast.no og www.bergsli.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109