23948sdkhjf

Aarbakke fikk ny Mazak Integrex i500 på rekordtid

Det er full fart i oljeindustrien i Rogaland og Aarbakke AS er en av mange produksjonsbedrifter som merker trykket. Det er behov for økt kapasitet, og det litt kvikt. Ravema kom dem til unnsetning og leverte en Mazak Integrex i500 på rekordtid.

Nylig åpnet Ravema sitt demosenter på Bryne, og en av attraksjonene som var stilt ut der var en Mazak Integrex i500. Den sto det solgt på da senteret åpnet, for den skulle til Aarbakke AS.

Haster å få opp produktiviteten

- At valget falt akkurat på denne maskinen skyldes nok at Reidar Kverneland hos Ravema har god teft og hadde spekket denne maskinen med tanke på at behovet ville oppstå hos noen på Jæren, og vi fikk det, forteller Magnar Nødland, prosjektleder for maskininvesteringer hos Aarbakke AS.

Han ser at stor aktivitet i bransjen gjør at det haster med å få opp leveringskapasiteten.

- Vi jobber på spreng med å produsere om dagen, og valget falt på denne maskinen da Ravema kunne tilby ekstremt kort leveringstid. Nå skal det sies at vi søkte etter andre maskiner, men de hadde ikke riktig spekk, samt at de hadde for lang leveringstid. Betingelsen vår var at vi kunne få maskinen installert i løpet av en uke, sier Nødland.

Normal leveringstid fra Mazak er cirka ti måneder.

Hvordan løste dere dette?

- Vel, nå igangkjørte vi maskinen på demosenteret, så da ble det kun frakt rett over veien, tilkoplinger og alle andre prosedyrer ved oppstart å ta tak i, svarer Reidar Kverneland med et stort smil.

Han har grunn til å smile, for Ravemas beste kunde i Norge har nesten bare Mazak-maskiner i sin sponfraskillende produksjon.

Hos Aarbakke måtte man flytte fem maskiner for å få plass til den nye maskinen som står på eget isolert fundament. Tre mann fra Ravema jobbet intenst med å få alt på plass da undertegnede nylig var på besøk hos Aarbakke.

Smart fabrikk

Den nye maskinen, Mazak Integrex i500, er utstyrt med Smooth-CNC-styring.

- Vi har en håndfull maskiner nå med Smooth-CNC-styring, og vi jobber kontinuerlig med å skape det som kalles «smart fabrikk». Smooth-styringen åpner for god digital kommunikasjon mellom maskinene og andre systemer som blant annet gir full sporbarhet av alle komponenter som maskineres, og alle prosessene forbundet med hver komponent, forteller Nødland.

I Mazak Integrex i500 foretas måling i maskinen, noe som gir god kontroll på kvalitet og som reduserer produksjonstiden.

- Denne maskinen er planlagt å produsere 24 timer i døgnet fem dager i uken og tre operatører deler på å betjene den. Erfaringene de gjør seg underveis fanger vi opp og legger inn i vårt «smart fabrikk»-system. Over tid forventer vi å nyttiggjøre disse erfaringene gjennom digitalisering og automatiske handlinger, konkluderer Nødland.

For mer informasjon se: www.aarbakke.no og www.ravema.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.064