23948sdkhjf

Ultra Technology - mer effektiv med nye maskiner

En ny maskin erstatter to gamle fresemaskiner, en annen ny maskin øker kapasiteten på komplekse komponenter. Ultra Technology fornyer maskinparken og fortsetter å investere i japanske Mazak.

Veggen i verkstedet måtte åpnes opp for å få plass til nok en Mazak, en Integrex i200. Den nye maskinen gir Ultra Technology AS bedre kapasitet på komplekse deler samtidig som den med ny teknologi reduserer produksjonstid og omstillingstid. Den andre nye maskinen, en Mazak VCN-430A erstatter to eldre maskiner. Begge de nye maskinene er med Mazatrol Smooth styring.

- Det er rett tid for å gjøre investeringer nå. Vi opplever stor etterspørsel og må sikre stabil produksjon og leveringsdyktighet. Med de nye maskinene på plass er vi godt rustet, mener Stig Seglem, daglig leder i Ultra Technology.

Han mener det er flere grunne til å satse akkurat nå:

- Vi er midt oppe i en tid med mye tekniske endringer. En ting er digitalisering og nye styringssystemer, en annen ting er eksempelvis den nye Integrexen som kjører med 70 bar trykk på skjærevæsken. Det åpner blant annet for helt andre hastigheter og er noe vi bare må lære å utnytte. En tredje ting er automasjon og robotisering. Med to lærlinger i flokken er det viktig også at de får tilgang til ny teknologi.

Derfor Mazak

På veggen i verkstedet finner vi en stor Mazak-logo og Stig har Mazaks oransje i sin egen logo. Hvorfor det?

- Det er noen av oss som driver maskineringsverksted her på Jæren som liker Mazak veldig godt, har lang erfaring med maskinene og vi gjør noe ekstra ut av det. Grunnen er at vi er fornøyd med maskinprodusenten og med den norske forhandleren Ravema AS og syns det er stas å gjøre det stilig i verkstedet. Legg merke til at også spontransportørprodusenten Cromar har «Mazak oransje» i sin logo, kommenterer Stig.

- Vi liker å ha det trivelig, så i tillegg til ombygging maler vi både gulv og vegger. Trivsel er viktig på jobben, så vi pusser opp med jevne mellomrom, forklarer Stig mens han viser frem den nye jakken som alle ansatte er bekledd med.

Klar for volum

I skrivende stund er det stigende etterspørsel etter maskinerte komponenter, fortrinnsvis i eksotiske materialer innen oljesektoren. Dette er Ultra Technology forberedt på.

- Vi har skodd oss med stangmatere og robot for å kunne møte de nye kravene med høyere volum. Oljebransjen har innsett at det er dyrt å bestille enkeltkomponenter i hasteoppdrag. Da baller det ofte på seg overtid, helge- og nattillegg pluss ekstra kostbar levering. Resultatet er at det nå bestilles større serier, og vi har med kombinasjon offline CAM-programmering, stangmatere og robot de beste forutsetninger for å være konkurransedyktig, konkluderer Stig Seglem.

For mer informasjon se: www.ultratech.biz og www.ravema.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08