23948sdkhjf

Induform går for CMZ igjen

Det er stor aktivitet i verkstedet til Induform AS i Levanger. Her holder man på med utvidelser av lokalene mens de venter på ny maskin, også denne gang fra CMZ.

Induform AS ble etablert i 1975 med hovedformål å levere støpeverktøy til plastindustrien. Da denne bransjen gradvis forsvant ut av landet ved tusenårsskiftet har bedriften gått over på CNC-maskinering og er i dag sertifisert etter ISO 9000:2008 og er godkjent leverandør innen Achilles.

- Vi har beholdt en del av produksjon for plastverktøy og støper i dag plastdeler i en topp moderne sprøytestøpemaskin fra Arburg. Vi er behjelpelig med konstruksjon og prosjektering av plastdeler og produserer i dag deler i serier fra ett stykk og oppover, forklarer Jonas Sivertsen. Han er daglig leder og har tatt over ansvaret etter faren Tor, som fremdeles jobber som senior rådgiver i familiebedriften.

Større lokaler

Det bygges og produseres for fullt mens Maskinregisteret er på besøk. Totalt skal det utvides med 250 kvadratmeter.

- Her får vi mer plass og full takhøyde når vi river vegg og mesanin. Vi flytter kontorer, garderober og kantine bort dit, Jonas gestikulerer mens han viser hvordan det kommer til å bli.

- Vi skal ha opp kapasiteten, det er gode tider nå, men vi tenker også langsiktig, og derfor vil vi investere mens tidene er gode slik at vi er rustet for å møte fremtidens krav til maskinering. Når det er sagt har vi også bra belegg innen plastproduksjon.

Mer maskinering

Induform har opparbeidet seg en bred kundebase innen ulike sektorer, men nå er det oljeindustrien som banker på døren.

- Vi jobber i dag i hovedsak opp mot oljerelatert industri, ofte med korte leveringsfrister og svært høye kvalitetskrav. For å tilfredsstille våre kunder har vi vår maskinpark under kontinuerlig fornyelse slik at vi til enhver tid disponerer topp moderne maskiner, forteller Jonas mens han viser rundt i verkstedet.

Maskinparken består av ulike dreiebenker og freser fra Doosan, Emco Makino, Hermle og CMZ. Sistnevnte, den nyeste, er en kompakt dreiebenk.

- Dette er en skikkelig god maskin, veldig stabil, sier Håkon Tettli Rennemo, maskinoperatør og nyfrelst CMZ-bruker.

- Vi er faktisk så fornøyd med denne maskinen og maskinforhandler Bergsli at vi har bestilt en ny av samme modell: CMZ TA20SY. Den nye maskinen kommer med stangmater. Senere skal vi ha en ny, større dreiebenk og en femaksefres med robot, uten at vi har bestemt oss for maskinmerke ennå, men vi må først bli ferdig med utvidelsen av lokalene, konkluderer Jonas.

For mer informasjon se: www.induform.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094