23948sdkhjf

Åpent hus hos Karlsen & Solbakken

I juni i år var det åpent hus hos Karlsen & Solbakken Maskinering i Skien, som tidligere i samarbeid med HMS Maskin og andre leverandører. Industribedriften vokser jevnt og trutt og forklarer suksessen med styrke i lokalt samarbeid.

Karlsen & Solbakken Maskinering AS (KSM) var vertskap da dørene ble åpnet for kunder og samarbeidspartnere til faglig og sosial sammenkomst. I tillegg til maskinleverandør HMS Maskin AS var også flere leverandører representert denne dagen, blant andre Øberg Verktøy, CCS og Tess.

Det ble omvisning i verkstedet mens produksjonen var i gang, faglige samtaler med leverandører samt servert grillmat for gjestene.

God vekst

Karlsen & Solbakken Maskinering er en allsidig industribedrift som ble etablert i Skien i 1996 av Jarle H. Karlsen og Sindre Solbakken. Selskapet flyttet inn i eget nybygg på Rødmyr i 2004, men vokste seg ut av lokalene, flyttet til nye lokaler 3500 kvadratmeter i 2016, og er fremdeles lokalisert på Rødmyr. I 2018 hadde selskapet en omsetning på 30 millioner kroner og resultatgrad på over ni prosent. I dag har verkstedbedriften 30 operatører.

Stiller sterkt med stort spekter

Selskapet er spesialist på maskinering av metallkomponenter til industrikunder, men har de senere år også blitt en integrert teknologibedrift med engineering, prototyputvikling, produksjon av verktøy, fiksturer og jigger, robotceller, hydrauliske sylindere og komponenter. KSM bearbeider de fleste typer stål og metaller samt plast.

KSM har lang erfaring i å lage fiksturer og verktøy for andre produksjonsbedrifter.

- Siden vi også produserer en rekke varierte produkter, fra idé til masseproduksjon, så er vi blitt meget gode på oppspenning av deler som skal maskineres eller bearbeides på ulike måter, forteller Jarle Karlsen og fortsetter: - I mange tilfeller kan delene maskineres i én operasjon og dermed spare kunden for flere oppspenninger under produksjon som igjen vil spare mye tid og kostnader. I andre tilfeller kan vi trådgniste helt unike deler som i kombinasjon med 5-akse fresing gir enorme muligheter til formgiving og kostnadsbesparelser for kunden.

Tett lokalt samarbeid

Bedriften har hatt stor vekst de senere år, hva kommer det av?

- Selv om vi har kunder fra mange ulike plasser er det mest lokal industri som har gitt oss veksten. Siden starten i 1996 har vi fått stor tillit, noe som stadig har gitt oss flere oppdrag. Vi tør å la oss utfordre og kundene ser ut til å ville være med på å utvikle oss. Det har gitt oss mange ben å stå på, svarer Jarle Karlsen.

Maskinparken bærer også preg av lokalt samarbeid.

- Når min partner i bedriften og produksjonsleder, Sindre Solbakken, er bror til Snorre Solbakken, daglig i Bergsli Metallmaskiner, som holder til like ved, er det klart vi får tette bånd. HMS Maskin, som har sitt utspring fra Bergsli er vår nærmeste nabo her på Rødmyr, så sier det nesten seg selv at vi har store fordeler gjennom den solide kompetansen, gode produkter og det serviceapparat disse maskinforhandlerne kan tilby oss, forklarer Karlsen.

På spørsmål om hvor lenge det er til det blir ny utvidelse av verkstedet, svarer Karlsen:

- Vi har i alle fall plass til en maskin til før det er helt fullt, ler Karlsen, så får vi se om tidene blir like gode fremover, og gjør de det vil vi ta våre grep, konkluderer bedriftslederen.

For mer informasjon se: www.ks-maskinering.no og www.hmsmaskin.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093