23948sdkhjf

Ny LVD laserskjærer og kantpresse til PE Bjørdal

| Av Redaktionen | Tips redaksjonen om en historie

Nylig installerte PE Bjørdal AS en LVD Laser Phoenix 4 kW 3015, utstyrt med Compact Tower, samt en LVD kantpresse Toolcell 220 tonn lengde 3060 mm. Maskinene skal bidra til å sikre konkurransekraft i et tøft marked.

PE Bjørdal AS er en moderne industribedrift med stor kapasitet og høy grad av tilpasningsmuligheter for spesialiserte oppdrag. Kjerneområdene består av konstruksjon og montering av komplette stålbygg og stålkonstruksjoner, samt prosjektering og levering av komplette fabrikker.

Bjørdal leverer komplette løsninger for mer effektiv produksjon, bedre utnyttelse av råvarer og enklere renhold til mat- og prosesseringsanlegg på land og sjø. I tillegg forsyner Bjørdal alt av materialer og stålverk til konstruksjon, fra bærende struktur til små detaljer.

Automatisk produksjon

- Regelmessig investering og modernisering av driften har gjort at PE Bjørdal har opprettholdt en sterk posisjon i markedet, og for å ytterligere styrke vår posisjon har vi nå investert i en helt ny LVD Laser Phoenix 4 kW 3015, forteller Rolf Hjelle, driftsleder hos PE Bjørdal AS.

Dette er en dynamisk, automatisert laserskjæremaskin med fleksibilitet til å skjære materialer i forskjellige tykkelser.

- Maskinen passer godt inn i vår produksjon, og er en glimrende allround maskin som hjelper oss å maksimere produktiviteten, forklarer Rolf Hjelle.

Siden Phoenixen er automatisert valgte PE Bjørdal å utstyre sin laserskjæremaskin med Compact Tower.

- Denne løsningen gir full mulighet for automatisk lasting, lossing og lagring av råvarer og ferdige deler, forklarer Trond Aasen fra LVD Scandinavia, som har levert de nye maskinene.

Riktig fra første del

- Den andre maskinen som nylig ble installert er en LVD Toolcell. Dette er en kantpresse utstyrt med automatisk verktøybytte, noe som minimerer oppsett, gjør maskinen rask og svært pålitelig, forklarer Aasen videre.

Et integrert automatisert verktøybyttesystem lagrer over- og bunnverktøy, og alle verktøy holdes inne i maskinen. Maskinen bytter verktøyet automatisk i forhold til hva som kreves for jobben.

- Kantpressa er også utstyrt med LVD sitt patenterte Easy-Form lasersystem som konstant måler vinkler, og sørger for riktige deler allerede fra første del, fortsetter Aasen.

Rask omstilling

- Alle våre investeringer gjør oss i stand til å drive enda mer kostnadseffektivt, imøtekomme alle nye miljøkrav, samt sørge for at vi er godt rustet for fremtiden. Med en stabil arbeidsstokk av erfarne og høyt kompetente medarbeidere kan vi effektivt og presist utføre varierte og komplekse oppdrag.

Vi tilrettelegger og gjennomfører prosjektene våre med optimal funksjonalitet som resultat. Investeringen i nye maskiner gir oss muligheten til rask omstilling og tilrettelegging etter kundenes ønsker, noe vi tror er svært viktig for å overleve i et tøft marked, avslutter Rolf Hjelle hos PE Bjørdal.

For mer informasjon se: www.pebjordal.no og www.lvdscandinavia.no

Hold deg oppdatert med Maskinregisteret
Kommentarer (0)
Forsiden akkurat nå

Nor-Swiss lanserer Xebec Technology for grading og polering

God påmelding til SMART industri 2021

Ny Generalsekretær/daglig leder for NSF

iTec blir forhandler av TiPTiG europe

Maskinagenten AS – ny maskinforhandler med mye erfaring

Nyhetsbrev

Monitor satser i Norge

Fein med effektiv og trygg fjerning av støv når du sliper

Ny LVD kantpresse på plass hos Smed T. Kristiansen

Wica Cold investerer i ny fiberlaser fra Salvagnini

Wiha’s elektrisk skrutrekker SpeedE i ny utgave

TMTS 2020 blir virtuell, neste fysiske utstilling i 2022

Meidell leverer Emco til Stålesen Mek. Verksted

Reduserer kostnader med høyhastighetsproduksjon

Soraluce styrker Mecvil-verkstedet med en 16-meters fresemaskin

Åpner nytt marked for Jæren Maskinering

Rainpower satser på Strub skjærevæske

Norwegian Tools feirer 30 år

Wictus med Hyundai Robotics

Migma gjør jobben lettere og sikrere

Rengjøringsservietter får NSF godkjenning

Maskininvesteringer gir Depro flere fortrinn

Avgradingsmaskin gir store besparelser

Haas nye VR-serie: «perfekt» 5-akse-løsning

Første 3D metallprinter fra Chiron

Refleksjoner rundt vår rolle innenfor norsk industri i 2020 og årene fremover!

Se alle Bedriftenes egne nyheter

Send til en kollega

0.141