23948sdkhjf

Ravema viste nyheter og solgte maskiner

At både samarbeidspartnere og kundene trives i de nye demolokalene på Bryne er tydelig da rundt to hundre deltakere fikk oppdatering på det maskinforhandler Ravema er mest opptatt av akkurat nå.

- Vi føler nå at vi er kommet godt i gang i vårt nye demosenter, og ville nå invitere til et nytt åpent hus her på Bryne, forteller Reidar Kverneland fra Ravema. Tidlig i høst ble det vist en ny utstilling med nye maskiner og nyheter innen oppspenningsutstyr og verktøy. Det ble live demo på maskinene og presentasjoner av teknologi. Hovedtema denne gangen var fresing.

Ravema Smart Automation

Per Selskog, salgsansvarlig verktøymaskiner hos Ravema, snakket om trender og hvordan den digitale hverdagen får konsekvenser for både industri og forbrukere. En av løsningene i denne sammenhengen fra Ravema er Tool24. Det er kort fortalt et verktøyskap, som enten kan stå i verkstedet ditt eller hos din verktøyleverandør, der du kan hente ut verktøy og andre produkter døgnet rundt. Bruker kan få en digital brikke og logge seg på når som helst og handle digitalt.

- Vi i Ravema har fokus på Industri 4.0 og har utviklet vårt eget system: Ravema Smart Automation. Dette er løsningen for rask og enkel robotprogrammering integrert i Mazak Smooth. Sammen med samarbeidspartnerne våre har Ravema laget et system der du slipper å forlate Mazaks velkjente Smooth-grensesnitt for å programmere roboten. Alt gjøres enkelt og i stor grad helt automatisk når du programmerer maskinen din, forklarer Per Selskog.

I porteføljen over digitale løsninger finner vi også Ravema Smart Maintenance, Ravema Smart Production, Ravema Smart Academy og Ravema Smart Rental. Sistnevnte er en helt ny modul.

- Vi er stolte av at Mazak tar i bruk vår løsning Ravema Smart Automation, uttaler Per Selskog.

Solgte maskiner

Reidar Kverneland benyttet anledningen til å fortelle om Mazak-maskinenes fortreffelighet. Det er tydelig at han har stor tillitt hos sine kunder, for han kunne skilte med nylig solgte maskiner. Både Depro AS og Promet AS kjøper Mazak VCT-800/30SR, Dette er en 5-akset vertikal fleroperasjonsmaskin med kapasitet til bearbeiding i X-aksen på 3000 mm og Y-aksen på 800 mm. Maskinen har roterende bord. I tillegg signerte Unimek AS avtale om å kjøpe det vertikale maskineringssenteret VCN 530C under åpent hus.

- Vi er svært fornøyd med investeringsviljen på Jæren. At vi igjen blir valgt som leverandør er ingen selvfølge. Hver eneste maskin vi selger blir av våre kunder vurdert opp mot maskiner fra andre leverandører, sier Reidar Kverneland.

Fleksibel innfesting fra SMW

Fra samarbeidspartner SMW Autoblok ble det presentert hva den globale produsenten av innfestingsutstyr kan få til med produktet Big Bore

Air Chuck, som er designet for sluttbearbeiding av lange rør, og det ekstra store gjennomgående hullet gjør det mulig å bruke hele spindelboringen. Det ble også presentert den selvsentrerende brillen SR-CL. Den åpner for fin radiell omjustering av arbeidsstykket etter at fjerning av materiale resulterer i vektendringer under maskinering.

Flere nyheter

Hoffmanns nye verktøy PPC Parabolisk Performence Cutting ble presentert, nå med flere varianter og kvaliteter. Noen av de 9000 nyheter fra Hoffmann Group som blir lansert nå høst. Det dreier seg blant annet om Garant PPC freser, TPC freser for Titan, MasterTap for rusfritt, Pickpocket fres og Tungaloy TungTri.

Live demo

Etter faglige innlegg ble det tid til litt «kreativ tenkning» i VTC 800/30 SR, «kjapp fresing» i VCN 530C og fresing i QT 100M. Eivin Strømland demonstrerte Ravema Smart Maintenance og Arnstein Nilsen viste hvor lett det er å bruke det digitale verktøyskapet Tool24. Arrangementet ble avrundet med litt mat og hyggelige samtaler.

For mer informasjon se: www.ravema.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11