23948sdkhjf
>

EOS med nye additive materialer og prosesser

EOS presenterer nå fire nye metallmaterialer som åpner opp for nye bruksmuligheter for additiv produksjon innen alt fra bilindustri til medisinsk teknologi.

EOS, en av verdens ledende teknologileverandør innen industriell 3D-printing med metall og polymerer, presenterer nå fire nye metallmaterialer: EOS StainlessSteel CX, EOS Aluminium AlF357, EOS Titanium Ti64 Grade 5 og EOS Titanium Ti64 Grade 23. Materialene er skreddersydd for å passe for en mengde ulike bruksområder, fra bilindustri til medisinsk teknologi.

Et krav

EOS leverer omfattende dokumentasjon på egenskapene til alle nye materialene, blant annet hvor mange testprøver de mekaniske egenskapene er basert på og detaljerte �?scanning electron microscope�?-bilder (SEM) som viser materialets kvalitet. Dokumentasjonen og transparensen gjør det enkelt for bedriftene å sammenligne DMLS 3D-printing med tradisjonelle produksjonsmetoder og andre 3D-printingteknologier. Denne type data og åpenhet er et krav ved bruk av additiv fremstilling innenfor serieproduksjon.

Årtier av ekspertise

EOS’ direktør for forskning og utvikling, Hannes Gostner, sier:

– For EOS har utviklingen av systemer, materialer, prosessparametere, programvare og tjenester alltid gått hånd i hånd. Alle deler passer perfekt inn med hverandre. Resultatet blir reproduserbare deler av høy kvalitet til en kostnadseffektiv pris per del. Denne kombinasjonen er ekstremt viktig, særlig ved serieproduksjon.

EOS har over 25 års erfaring med å arbeide med metaller og tilbyr per i dag 20 ulike metallmaterialer. Flere planlegges lansert. Med EOS Oy i Finland har EOS et kompetansesenter som utelukkende fokuserer på utvikling, kvalifisering og kvalitetssikring av metallmaterialer og prosesser.

De nye materialene i detalj

EOS StainlessSteel CX er et nytt verktøygradert stål som er utviklet for produksjon med EOS M 290, og som kombinerer utmerket korrosjonsbestandighet med styrke og hardhet.

EOS Aluminum AlF357 er et ideelt materiale for bruksområder som krever et lett metall med utmerket mekanisk/termisk styrke. Komponenter laget i dette materialet kjennetegnes av lav vekt, korrosjonsbestandighet og dynamisk belastning.

EOS Titanium Ti64 Grade 5 er utviklet for å ha høy utmattelsesbestandighet uten �?hot isostatic pressing�? (HIP). Materialet passer for produksjon med EOS M 290, og i og med at materialet gir utmerket korrosjonsbestandighet er det ideelt for fly- og bilindustrien.

EOS Titanium Ti64 Grade 23 er også utviklet for å ha høy utmattelsesbestandighet uten �?hot isostatic pressing�? (HIP), og for produksjon med EOS M 290. Sammenlignet med Ti64 Grade 5, tilbyr Ti64 Grade 23 bedret forlengelse og bruddholdfasthet med en noe lavere styrke. Takket være disse egenskapene er det særlig velegnet for medisinsk-tekniske bruksområder.

For mer informasjon se: www.eos.info

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Redaksjonen anbefaler

Send til en kollega

0.189