23948sdkhjf

Fronius forenkler sveising under åpen himmel

Traktorer, landbruksmaskiner eller anleggsmaskiner må tåle vind, vær og smuss hver dag. Dermed er det uunngåelig med skader eller slitasje, de må ofte repareres ute i felt og er ofte knyttet til en rekke utfordringer. I slike tilfeller er pålitelige, mobile og allsidige sveisesystemer en viktig støtte for alle gårdbrukere eller serviceteknikere på verksteder som reparerer maskiner.

Bare det å sveise en ren søm i et beskyttet rom med stabil strømtilførsel, krever mye øvelse. For at vedlikehold eller reparasjoner skal være vellykket under vanskelige forhold – enten det er manglende strømforsyning, ulendt terreng eller selve sveiseoppgaven – må sveisesystemer oppfylle bestemte kriterier. Fronius tilbyr flere apparater for nettopp disse utfordringene. De er enkle å betjene, robuste, kraftige og samtidig mobile: for eksempel TransSteel, TransPocket og AccuPocket.

Strenge tester

Alle tre sveisestrømkildene har intuitiv betjening og muliggjør en stabil lysbue og reproduserbare sveiseresultater takket være digital regulering. Programvaren bak systemene kan oppgraderes med oppdateringer, slik at brukerne kan dra nytte av nye eller videreutviklede sveiseprosesser, uten å måtte investere i et nytt sveisesystem. Sprutbeskyttelse (beskyttelsesklasse IP23) og lang levetid er andre fordeler denne serien kan by på. Fronius tester holdbarheten til sveisesystemene i utholdenhetstester med krav som overgår standardene betraktelig.

Klare til bruk overalt

Særlig når det dreier seg om mobil og fleksibel bruk ved sveising, vil valget falle på elektrode- og TIG-sveisesystemene TransPocket og AccuPocket. AccuPocket er, ifølge Fronius, den perfekte følgesvenn ved mobile sveiseoppgaver: Systemet veier kun 11 kg, inklusiv litium-ion-batteriet. Under batteridrift hentes den nødvendige strømmen utelukkende fra batteriet. Med fullt oppladet batteri kan sveisesystemet sveise opptil 8 elektroder på 3,25 mm i diameter eller 18 elektroder på 2,5 mm i diameter. Hybridmodusen lar deg bruke batteriet samtidig med strømtilførsel fra strømnettet eller en generator. Her vil batteriets effektreserver utligne spenningssvingninger og forhindrer at nettsikringen utløses ved overspenning. Strømmen kan også hentes utelukkende fra strømnettet. På grunn av lavt strømopptak holder det med en vesentlig mindre – og dermed mer rimeligere – transformator på to i stedet for åtte kilovoltampere.

Hvis det ikke er batteri tilgjengelig for spenningsutligning, som ved robuste TransPocket, kommer PFC-teknologi (power factor correction) inn i bildet. PFC-teknologi bruker strømnettet på en effektiv måte og unngår reaktiv ytelse. For å oppnå dette modellerer en automatisert effektfaktorkorrigering inngangsstrømmen slik at den får et tilnærmet perfekt sinusformet forløp. Denne teknologien garanterer en stabil lysbue ved at spenningssvingninger utlignes. Slike svingninger kan for eksempel oppstå under generatordrift som er beregnet på enfasede sveisesystemer.

Begge sveisestrømkildene er utstyrt med funksjoner som Softstart, HotStart og anti-stick. Disse stabiliserer lysbuen, gjør tenningen lettere og forhindrer at elektroden gløder ut. I tillegg hjelper disse programmene teknikeren med å oppnå sveiseresultater av høy kvalitet ved mobil service.

Fronius lanserer ny TIG-apparatserie

Allrounderen

Ved allsidige sveiseoppgaver er sveisesystemer med multiprosessevne, som TransSteel, ifølge produsenten, det perfekte alternativet, ettersom de kan brukes til MIG/MAG-, TIG- og elektrodesveising. Et stort pluss ved den enfasede strømkilden er de mange karakteristikkene, blant annet for aluminium- og kobber-silisium-legeringer. TransSteel har dessuten to gassmagnetventiler, noe som sørger for enkelt bytte fra MIG/MAG til TIG. En annen fordel for brukeren er den enkle håndteringen – brukeren er klar til å sveise med kun tre enkle trinn. Du trenger bare å stille inn tilsatsmaterialet som skal sveises, tråddiameteren og gassen som skal brukes.

Andre særegenheter omfatter TAC-funksjonen samt punkt- og intervallsveising. TAC hjelper deg med å sette heftepunkter: For at to smeltebad skal kunne smelte sammen, settes de i bevegelse av pulslysbuen. Funksjonen er også praktisk ved sveising av tynne plater uten tilsatsmateriale. Punkt- og intervallsveising er også tiltenkt fuging av tynne plater, ettersom varmetilførselen er lavere.

Men, uansett hvilken sveisestrømkilde du velger, må de alle fraktes til stedet der de skal brukes. Fronius tilbyr derfor en passende verktøykoffert, ikke bare for sveisesystemet, men også for det nødvendige tilbehøret for profesjonell bruk på stedet.

For mer informasjon se: www.fronius.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.22