23948sdkhjf

Runde skjær gir bedre profilering med lange overheng i trange spor

Skjæreverktøy- og verktøysystemspesialisten Sandvik Coromant utvider avstikk- og sporstikkingsprogrammet CoroCut QD med skjær med rund geometri (RM).

Rund geometri gir mulighet til profilering med lange overheng i trange spor. Andre bruksområder er utvendig profilering, utgravning av fordypninger og avstikking nedenfra, samt potensialet til å bruke ikke-lineær dreiing og sporstikking med hel radial bunn.

Flere fordeler

- Fordelene ved å bruke skjær med rund geometri med CoroCut QD-holdere er lengre verktøylevetid og bedre sponkontroll med et fast innsatssete, innvendig over- og under-kjølemiddel for bedre prosessikkerhet og sponfjerning, og potensial for bruk med et blad med Y-akse, forklarer Dr. Angélica González, Global Product Manager – Turning Tools hos Sandvik Coromant.

Doblet levetiden

Et eksempel fra en kunde av Sandvik Coromant gir en god demonstrasjon av potensialet. Det var behov for sporstikking på et skaft laget av legert stål 42CrMo4 på en dreiebenk av typen Niles-Simmons N30 CNC. Med en CoroCut QD-holder med skjær med -RM-geometri istedenfor en sagløsning fra en konkurrent doblet levetiden, samtidig som sponkontrollen, ifølge Sandvik Coromant, ble mye bedre. Skjæredataene var identiske for de to verktøyene: Spindelhastighet på 290 o/min, skjærehastighet på 160-180 m/min matehastighet på 0,3 mm per omdreining og aksial skjæredybde på 2,7 mm.

Tre kvaliteter – fire størrelser

Skjærene tilbys i tre kvaliteter. Sandvik Coromant forteller at GC1125 er ideell til finmaskinering av alle materialer og til visse grovarbeider i ikke-jernholdige materialer, varmebestandige superlegeringer og titan, mens GC1135 er førstevalget til grovarbeid i rustfritt stål og varmebestandige superlegeringer. GC4335-kvaliteten tilbys også, for grovbearbeiding av emner i stål og støpejern. Sortimentet tilbys i fire innsatsstørrelser på 3, 4, 6 og 8 mm (0,008, 0,157, 0,236 og 0,315 tommer).

For mer informasjon besøk: www.sandvik.coromant.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078