23948sdkhjf

Det første indekserbare boret for hulldybde på 7xD

CoroDrill DS20 indekserbart bor fra Sandvik Coromant skal gi lengre verktøylevetid når det bores hull med en dybde på 4-7xD.

CoroDrill DS20 fra skjæreverktøy- og verktøysystemprodusenten Sandvik Coromant er det første indekserbare borkonseptet som er i stand til å produsere hulldybder på opptil 7xD. Boret, med helt ny design både på holderen og skjær, skal gi brukerne pålitelig, forutsigbar sponkontroll og, ifølge produsenten, fremragende penetreringshastighet ved hulldybder på 4-7xD-.

Ny klasse

4-5xD CoroDrill DS20 indekserbare bor erstatter de eksisterende verktøyene CoroDrill 880 og CoroDrill 881 og skal, ifølge produsenten, gi en forbedring av verktøylevetiden på opptil 25 prosent og en økning av produktiviteten på opptil 10 prosent avhengig av materialet det bores i.

6-7xD-variantene representerer en helt ny kapasitetsklasse for indekserbare bor fra Sandvik Coromant. I forbindelse med lanseringen kompletteres sortimentet av et nytt modulært boregrensesnitt (MDI) som fungerer som en kobling mellom boret og adapteren. MDI er tilgjengelig i skaft med Coromant Capto og HSK og skal gi høy presisjon, førsteklasses sentrering og mulighet til redusert verktøybeholdning.

Flere fordeler

CoroDrill DS20 indekserbare bor er, ifølge produsenten, både allsidige og kostnadseffektive. De gir økt verktøylevetid og produktivitet i så å si alle materialer sammenlignet med klassens beste konsepter i dag. Pilotboring er ikke nødvendig.

- En av de viktigste faktorene ved boredybde på mer enn 5xD er kontrollert skjærekraft, sikker fjerning av spon og gode sentreringsegenskaper, sier Håkan Carlberg, senior FoU ingeniør, indekserbar boring, hos Sandvik Coromant.

Carlberg fortsetter:

- Når vi går fra et 5xD- til et 7xD-bor øker de teoretiske problemene omtrent til det tredobbelte på grunn av en økt tendens til bøying. Under utviklingen av et CoroDrill DS20 7xD-bor er det rundt 50 parametere å ta hensyn til, og alle disse avhenger av hverandre. Resultatet er forbedret prosessikkerhet på grunn av mindre krefter og lettere skjæring, spesielt i starten. Brukerne oppnår i sin tur lavere kostnader per hull, mulighet til bore dypere og redusert lydnivå.

Økt robusthet

Boret er, ifølge produsenten, sterkt og motstandsdyktig mot materialtretthet med høyere stabilitet enn noensinne, med individuelt utarbeidede sponrilleformer for hver borstørrelse og skjær. Kombinasjonen av faktorene skal føre til mindre vibrasjon, forutsigbare slitemønstre og lengre verktøylevetid. I tillegg reduserer neste generasjons "dobbelttrinn"-teknologi startskjærekraften med opptil 75 prosent sammenlignet med CoroDrill 880-verktøy for bedre sentreringsegenskaper. Sterke innsatser og volumstyrke gir ekstra robusthet, med fire nøyaktige skjærekanter både på senter- og periferiinnsatsene.

Fleksibelt system

Når det gjelder det nye modulære boregrensesnittet gir dobbel sentrering med høy tilpasningsnøyaktighet god rundhetspresisjon og optimal repeterbarhet. Her gir flens- og overflatekontakt mellom boret og rillen økt stabilitet og bidrar til god hullkvalitet. Én størrelse kan brukes til forskjellige bordiametere.

CoroDrill DS20 indekserbare bor tilbys med diameter på 15 til 65 mm og med et utvalg skafttyper, skjærstørrelser, kvaliteter og geometri for alle materialtyper og bruksområder, inkludert generell teknisk virksomhet, bilbransjen, olje og gass, pumper og ventiler og flyindustrien.

For mer informasjon se: www.sandvik.coromant.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.191