23948sdkhjf

Teknologidager hos Messer

| Av Redaktionen | Tips redaksjonen om en historie

Hundrevis av internasjonale og tyske kunder besøkte den tyske maskinprodusenten Messer da dørene ble åpnet for «Teknologidagene». «Fremtidens skjæring» var parolen for det tre dager lange teknologimøtet.

Messer Cutting Systems GmbH er kjent for sitt store modellutvalg innen oxyfuel, plasma og laserskjæring av metaller. Selskapet har fem hovedlokasjoner med utvikling, produksjon og service i Tyskland, USA, Brasil, Kina og India. Hovedkvarteret er i Groβ-Umstadt utenfor Frankfurt i Tyskland. I tillegg til å utvikle og produsere maskiner utvikler Messer også egen programvare og tilbyr opplæring fra sine opplæringssentra. Selskapet tilbyr en rekke automasjonsløsninger for sine kunder og samtlige maskin og automasjonsløsninger er kundetilpasset.

Åpent hus for alle

Messer hadde laget et bredt program for hver av de tre dagene man hadde åpent hus. Alle samarbeidspartnere, kunder og fagpresse ble ønsket velkommen, og etter en kort firmapresentasjon kunne man velge å delta på foredrag, teknologidiskusjoner eller oppleve demonstrasjoner av maskiner og programvare.

Tre ulike haller ble benyttet, hvorav den ene benyttes til demonstrasjoner, testing og opplæring. Den andre er til daglig produksjon og montasjehall, og den tredje som besøkssenter.

Ny maskin

I tillegg til en rekke demonstrasjoner av de ulike maskintypene som Messer tilbyr var det også presentasjon av Messers nye «globale» maskin, som skal være raskere og mer fleksibel enn tidligere modeller med valgfrie skjære og merke-løsninger. Maskinen skal ha bedre skjærekvalitet og et forbedret brukergrensesnitt gjennom den nye 18,5 tommer berøringsskjermen.

Den nye globale maskinen ble demonstrert med Messers egen programvare; OmniFab, som ifølge produsenten er skreddersydd for ordrestyrt produksjon og klar for Industri 4.0.

Ny materialhåndtering

Messer fokuserer på produktivitet, og gjennom automasjon og materialhåndtering øker produktiviteten. Dette ble blant annet vist da en MetalMaster Xcel maskin, i kombinasjon med PlasmaFLEX laste og lossesystem ble demonstrert for de besøkende.

Systemet laster inn nye plater og fjerner skjærte plater uavhengig av om maskinen skjærer. Samme løsning finnes for laser og for store formater.

Digitale verktøy gir sporbarhet, oversikt over produksjon og ordre og er samtidig knyttet til bedriftens forretningssystem.

Fornøyde kunder

Den norske forhandleren for Messer; iTec AS, hadde med seg kunder fra forskjellige bedrifter. Flere av dem uttrykte tilfredshet ved hele arrangementet.

- Det er spennende å se hvordan Messer utvikler og produserer sine maskiner, dessuten får vi se alle maskintypene i aksjon, var en av tilbakemeldingene, en annen:

- Vi er her for å investere i nye skjæreløsninger med automasjon. Nå får vi førstehåndsinntrykk av skjærekvalitet, fleksibilitet og ikke minst får vi se hvordan materialhåndteringen kan løses.

- Vi er godt fornøyd med responsen fra de kundene som er med hit. Nå møter vi forståelse for hvorfor vi skryter av kvaliteten til Messer-produktene, uttaler Ståle Ellingsen, produktsjef hos iTec AS.

For mer informasjon se: www.messer-cutting.com og www.itec.as

Hold deg oppdatert med Maskinregisteret
Kommentarer (0)
Forsiden akkurat nå

Aarbakke og Cognite digitaliserer sammen

Ravema blir distributør for MiR

Korona rammer økonomien hardt - dramatisk kronesvekkelse

Robert Slettmo med nye Jouanel-maskiner

Ny robotløsning optimaliserer produksjonen

NBF Brukermøte på Røros utsatt

Nyhetsbrev

Ultra Technology leverte hastejobb til Lærdal Medical på dugnad

Covent i full drift uten permitteringer

Seco Tools arrangerer live-webinar

Det kommer inn «gladnyheter»

HR–tjenester når du trenger det

3000 som døgnet rundt 3D-printer smittevernutstyr på nasjonal dugnad!

Strakstiltak kan skape nye arbeidsplasser i havbruksnæringen

Hannovermessen 2020 avlyses

Utsetter Taiwan International Fastener Show 2020

Promet holder hjulene i gang

Nye roterende filer for krevende applikasjoner

Seco Tools introduserer Double Turbo hjørnefreser og skjær

Migatronic viste CoWelder på Smart Sveis 2020

Additive World 2020 på web - gratis for deg!

Produserer beskyttelsesskjermer så fort de kan

HR Maskin med nysatsing innen fasing

WireSense: trådelektroden som sensor

Bruk Eksportkreditt Norge nå!

Elmia Produktionsmässor 2020 avlyst

OTC i Houston utsatt til høsten

Control-messen utsatt til mai 2021

Den 31. utgaven av BIEMH er utsatt til november 2020

Høyeffektlaser gir betydelig potensial for norsk industri

MACH-utstillingen flyttes til januar 2021

Nye datoer for GrindTec 2020

Nye datoer for METAV

Ny dato for wire and Tube Düsseldorf: 7. til 11. desember 2020

EIVA-SAFEX på Smart Sveis 2020

Send til en kollega

0.25