23948sdkhjf

BWIndustrie optimaliserer avgradingen UR-robot

BWIndustrie har installert en samarbeidende robot av typen UR16e i sitt maskineringssenter for å automatisere avgradingen av metalldeler med nyttelast opp til 14 kg. Med dette har BWIndustrie forbedret produksjonen med enestående kvalitet og oppnådd redusert forekomst av muskel- og skjelettsykdommer hos ansatte.

BWIndustrie, som ble grunnlagt i 2009 og er basert i Øst-Frankrike, har rundt 40 ansatte i Sarrebourg. Selskapet er en underleverandør av mekaniske seriedeler, produsert i CNC-maskineringssentre. Det har mange kunder fra ulike bransjer som eksempelvis bilindustrien, hydraulikk og elektronikk.

Før installasjonen av UR16e, ble prosessen med avgrading av metalldelene utelukkende utført av BWIndustries operatører. Men avgrading, som krever mye presisjon, er en slitsom oppgave og en kilde til muskel- og skjelettsykdommer knyttet til håndteringen av hundrevis av kilo med deler hver dag.

Ville garantere repeterbarhet BWIndustrie, som allerede er kjent med Universal Robots (de har installert fem roboter siden 2011), har nok en gang kontaktet Universal Robots. Denne gangen for å optimalisere og automatisere aktivitetene med avgrading, som består av å fjerne skjegg fra maskinerte deler. Selskapet produserer serier fra 300 til 300.000 deler i året, og ønsket å garantere repeterbarheten ved prosessen. Hurtig installasjon

For å løse disse problemene og optimalisere avgradingen, har BWIndustrie installert en UR16e samarbeidende robot på sin produksjonslinje, der den håndterer metalldelene og tar seg av hele avgradingen. Programmeringen utføres fjernstyrt av operatørene via en TCP fjernstyrt funksjon.

Mens den store variasjonen i størrelsen, vekten og formen på delene kan være problematisk for menneskelige operatører, er det ikke noe problem for en samarbeidende robot. UR16e er programmert til å avgrade alle deler som håndteres hos BWIndustrie. Programmeringen av den samarbeidende roboten viste seg å være ekstremt rask, siden BWIndustrie har brukt Universal Robots’ samarbeidende roboter i flere år.

- Takket være vår erfaring med Universal Robots var vi i stand til å fullføre denne installasjonen på rekordtid. Programmet ble satt i produksjon i løpet av bare to uker, forklarer Raphaël Schwartz, sjef for robotikk og vedlikehold i BWIndustrie.

Garanterer jevn kvalitet

Den samarbeidende roboten er plassert i en halvåpen celle med flere faste avgradingsverktøy (fresere, båndslipere, slipeskiver, osv.). En buffersone brukes til å forsyne cellen med deler som skal avgrades.

UR16e plukker opp delen og plasserer den foran avgradingsverktøyet. Operasjonen tar mindre enn et minutt, etter dette flyttes delen til det dedikerte stedet for behandlede deler.

Kombinert med robotens naturlige fleksibilitet, gjør den fjernstyrte TCP-funksjonen til de samarbeidende robotene i e-Series det mulig å programmere UR16e med et eksternt verktøy, noe som ble spesielt verdsatt av BWIndustries tekniske operatører, som reproduserer de komplekse bevegelsene til operatøren. De var i stand til å programmere den samarbeidende roboten til å behandle et bredt spekter av produkter, også deler som varierer mye i størrelse, utforming og vekt. Den samarbeidende roboten garanterer en jevn produksjonskvalitet uten avvik. I tillegg kan ansatte som tidligere ble tildelt denne vanskelige oppgaven, nå ta på seg oppgaver som er mer givende og mindre skadelige for helsen, som for eksempel maskinstyring eller kvalitetskontroll.

Utfordringer med automatisering blir løst

Robotløsningen gir mindre forekomst av muskel- og skjelettsykdommer hos ansatte. Roboten håndterer avgrading av deler med stor variasjon i størrelse, vekt og form. Fullstendig automatisering av en applikasjon ved enden av linjen er gjort mulig fordi roboten er liten av størrelse. Løsningen gir bedre kvalitet takket være repeterbarheten til den samarbeidende roboten.

Sentrale verdidrivere

Roboten er enkel å programmere. Det intuitive brukergrensesnitt reduserer opplæringstiden. Integrering i produksjonen skjer i løpet av to uker. Applikasjonens fleksibilitet er verdifull for BWIndustrie.

For mer informasjon se: www.universal-robots.com og www.bwindustrie.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078